| Thesuoergirl02 a întrebat:

Bună ziua.
Am o întrebare.
Am avut un act sexual neprotejat în data de 16 ianuarie, am luat escapelle după 44 de ore ca să fiu sigura ca nu rămân, chiar dacă nu și-a dat drumul in mine, eu având un ciclu neregulat. Nu știam dacă sunt în perioada fertila sau nu. Dar ceea ce știu e ca azi, am sângerat. Dar puțin. Mai puțin decât de obicei și totuși nu se oprește.
Credeti ca este menstruația?
Țin sa menționez ca am durerile de menstra. Adică dureri de burta dar foarte slabe

2 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

Daca ai menstruatie, clar nu poate fi vorba de sarcina.
Urmareste evolutia sangerarii.
Nu este obligatoriu ca menstruatia sa fie o copie fidela a celei precedente.
Comparativ ca durata si cantitate ar trebui să se manifeste aproximativ la fel dar asta nu inseamna ca nu poate sa difere nici macar un pic mai ales ca ai mentionat ca ai un ciclu neregulat si pot sa apara variatii chiar si in cantitate, nu numai in lungimea ciclului menstrual.
Multa sanatate!

| corbulalbrosu a răspuns:

Dupa ce este folosita pastila contraceptiva, hormonii sintetici care provin din acea pastila si o vreme destul de indelungata vor exista in organismul tau, de regula si din nefericire, deregleaza activitatea hormonala si ca urmare pot fi dereglate si sangerarile menstruale intr-o masura mai mare sau mai mica. Astfel in lunile urmatoare administrarii pastilei Escapelle, menstruatia se poate manifesta si desfasura atipic, adica mult sau mai putin anormal din toate punctele de vedere : a numarului de zile, a cantitatii de sange menstrual format, a fluxului zilnic de eliminare, a culorii si/sau a aspectului, etc, etc,. Se poate afirma fara nicio retinere ca in mod cert, sigur si garantat aceasta sangerare reprezinta o menstruatie autentica. Nici nu se putea intampla altfel. Multa sanatate!