anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o mare problema. Nu stiu ce se intampla cu mine. De aproape 2 ani de zile m-am afundat in calculator. Am pierdut tot, prieteni, prietena. Inainte eu eram vazut ca fiind un tip foarte ok, eram foarte amuzant, etc. Dar de cand m-am afundat in acest calculator blestemat, parca nu mai sunt eu, nu mai stiu sa socializez, nu mai stiu sa fac o gluma, am pierdut toti prietenii, inclusiv prietena. Imi este EXTREM de greu sa socializez, ma balbai la fiecare 2 cuvinte. Intrebarea e cum sa fac sa redevin eu cel vechi, nu mai suport, simt ca daca nu fac ceva in privinta asta am sa innebunesc. HELP!

7 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Trebuie sa acceptam cu totii ca timpul petrecut aiurea in fata monitorului, este o fidela oglinda a lipsei de valoare a nostra, ca oameni. Pur si simplu nu suntem capabili de ceva mai bun.

| Exilee a răspuns:

Sa citesti, sa intri pe siteuri de stiinta, sa cauti videoclipuri cu Psalmi, Cantarea Cantarilor...

| Voidwithin a răspuns:

Fa cat mai multe iesiri cu prietenii/colegii.

| Alicezzz a răspuns:

Ce te retine acum sa iti suni un coleg sa iesi sa bei un suc sau sa te plimbi?! Lasa-l naibi de calculator si ocupa-ti timpul cu activitati de varsta ta, iesi la un fotbal, la un gratar, citeste o carte, vineee varaaa ce vrei sa faci? sa stai in casa si sa zaci cu burta pe tastatura?! Cautati prieteni vechi, vecini, veri, colegi de scoala si socializeaza, nu mai sta in casa, traieste-ti varsta si momentul asta, ca timpul nu mai vine inapoi!

| Miky1 a răspuns:

Iesi afara, socializeaza cat mai mult! Lasa mijloacele mass media, scoate-le din priza

| redy04 a răspuns:

Inchide calculatorul si du-te in parc/oras cu prietenii.

| Forcas15 a răspuns:

Ti-as propune sa iti iei un animal de companie, in principal un caine sau o pisica, pentru ca se stie ca acestea vindeca de obicei de dependenta de calculator si in plus ti-o spun din experienta proprie