| Dex123 a întrebat:

Am o nelămurire. Luna trecută pe 22 mi-a venit menstruația și luna aceasta nu mi-a venit. Am făcut 4 teste de sarcina și toate au ieșit negative. Am mers ieri la ginecolog și mi-a făcut ecograf, mi-a dat sa iau pentru 5 zile arefam. Întrebările mele sunt : dacă au ieșit negative testele sunt șanse sa fiu însărcinată? Si de ce mi-a dat acele pastile?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Ieri adica in data 26 Iulie, ciclul tau menstrual a ajuns in a 34/35 zi, adica cu 6-7 zile peste lungimea ciclului considerat ca fiind mediu/normal. Findca nu ai precizat daca ai intretinut sau nu contacte sexuale, nici tipul ciclului tau menstrual (regulat-neregulat) si nici care este lungimea de obicei se pot face doar simple presupuneri care pot fi corecte sau complet gresite. Pentru ca rezultatul testului de sarcina sa poata fi considerat VALID, VALABIL acesta se poate efectua doar incepand cu ziua a 36-a adica doar de maine (daca ciclul este de 28 de zile), astfel ca rezultatul nici unuia dintre testele efectuate NU se poate considera VALABILA, VALIDA fiindca in acest moment gradul de precizie se situeaza probabil in limita de 80-95%. De asemenea in acest moment al ciclului menstrual nici rezultatul ecografiei nu poate oferi date suplimentare care sa fie de ajutor in clarificarea situatiei tale si de a formula un diagnostic corect. Pastilele sau ovulele Arefam sunt medicamente progestive care se administreaza atunci cand apare amenoreea. Fiindca este vorba de absenta completa a menstruatiei sau de menstruatii foarte rare (nu ai mentionat), progesteronul din compozitia acestui medicament este administrat cu scopul de a declansa sangerarea. Dupa perioada de 5 zile in care iti vei administreaza acest progesteron extern, endometrul din uterul tau se va dezvolta in continuare la fel cum ar fi trebuit sa o faca in timpul ciclului menstrual normal. Dupa cele 5 zile odata cu oprirea adaosului de progesteron extern, nivelul lui din sange va scadea exact la fel/similar cum s-ar intampla in mod normal inaintea menstruatiei, atunci cand ovulul nu a fe fostcundat si nu se produce nidatia. Fiinca scade brusc valoarea progesteronului din sange, endometrul se degradeaza rapid, se altereaza si mucoasa incepe sa se desprinda de pe peretele uterului, provocandu-se menstruatia care probabil se va declansa peste 6-7 zile. Acesta este scopul tratamentului propus de medic. Multa sanatate!

7 răspunsuri:
| MishuD a răspuns:

Trebuia sa intrebi doctorul de ce si pentru ce ti-a dat acele pastile.
Tot doctorul trebuia intrebat si despre sarcina.
Nu poate nimeni sa ghiceasca daca esti sau nu.
https://www.catena.ro/prospecte/prospect-arefam-200mg-x-30cps

| Dex123 explică (pentru MishuD):

Aceasta mi-a zis ca dacă îmi vine menstruația am scăpat. Deci nici ea nu are un răspuns concret

| Necunoscut112 a răspuns:

Lol. De ce te-ai mai dus la ginecolog dacă nu i-ai spus ce temeri ai?

| Dex123 explică (pentru Necunoscut112):

I-am spus și nu mi-a dat un răspuns concret. Nici ea nu și a putut da seama din moment ce mi-a dat acele pastile

| dfsugiopdfiudygh a răspuns:

Este posibil să ți le fi dat pentru reglarea ciclului menstrual.

| Dex123 explică (pentru dfsugiopdfiudygh):

Crezi ca sunt șanse sa fiu însărcinată? Adică am făcut 4 teste...

| dfsugiopdfiudygh a răspuns (pentru Dex123):

Păi,nu ai specificat daca a avut loc ejacularea în vagin în perioada fertilă.