| Suzana2 a întrebat:

am o problema. Am făcut luna trecută pe 18 o întrerupere de sarcina și a decurs totul bine. Am fost la medic după o săptămâna și mi-a spus ca totul e bine și ca se reface uterul. Aseară am avut contact sexual neprotejat și m-am speriat foarte tare și am luat la circa o ora de la contact pastila Escappel... ce credeți se poate sa fi rămas însărcinată din nou?

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Bineinteles ca se poate! Ovulatia in prima luna dupa ciclul se poate produce aleator si poti ramane imediat insarcinata.
In orice caz, nu aveai voie sa faci sex pana la ciclul urmator, ca sa-i dai timp uterului si organelor sexuale sa se refaca complet.
Pacat ca nu intrebati inainte sa va apucati de sex, ca asa evitati niste probleme mari.
Acum, odata cu luarea acestei pastile, vor apare efectele secundare cu dereglari hormonale masive, care vor persista in corpul tau pentru 6-12 luni.
Menstruatia, ovulatia si perioada fertila nu se mai pot calcula sau aproxima, din cauza dereglarilor hormoanle produse de aceasta bomba hormonala.
Inca ceva, pastila de a doua zi se ia 1 data in viata, ca risti altfel sa faci tumori sau chiar cancer.
Oricum, pentru o perioada de cel putin 6 luni, vei fii nevoita sa folosesti prezervativul, care sa te protejeze la sex, ca nu se mai poate calcula ovulatia, pana nu se regleaza hormonal, corpul tau.,
Din pacate, se pare ca nu ati invatat nimic de la avortul asta, odata ce continuati sa faceti aceeasi greseala.

| corbulalbrosu a răspuns:

Exista posibilitatea ca dupa trecerea a numai 18 zile de la data efectuarii intreruperi de sarcina prin metoda aspiratiei, sa fi ajuns din nou in zilele primei perioade fertile de dupa avort, insa in mod real o asemenea probabilitate este destul de mica. D.p.d.v. strict teoretic se poate considera ca probabilitatea de a se fi putut forma o sarcina si astfel sa devii insarcinata ar fi fost foarte mica spre imposibila, dar aceasta posibilitate de o noua sarcina dispare definitiv din momentul administrarii pastilei Escapelle. Insa in orice caz, un astfel de comportament ilogic si irational, se poate aprecia ca fiind unul complet IRESPONSABIL Multa sanatate!

| Emilian65 a răspuns:

Dacă ai luat pastilă respectiva nu poți rămâne gravidă.

| Suzana2 explică (pentru Emilian65):

Da, am luat escappel la nici o ora de la contactul sexual.

| alina2k18 a răspuns:

Dar nu ai bani de prezervative sau ce?
Doar ce facusi avort acum 2 saptamani si pac iar sex neprotejat?
Ar fi culmea sa ramai din nou, tehnic nu prea se poate dupa umila mea parerewinking
De aia suntem inca in lumea a 3 a laughing

| Necunoscut112 a răspuns:

Te-ai speriat că ce? Când faci neprotejat, ai şanse să rămâi gravidă. Bineînţeles că sunt niste condiţii de îndeplinit ca sa rămâi, dar totusi, nu mai face neprotejat, e simplu. Pe prostul ala de langa tine îl doare la papuci daca ramai gravidă sau nu, el vrea doar senzaţii tari.

| Necunoscut112 a răspuns:

Pastila de a doua zi si avortul nu sunt metode contraceptive. De cat să apelezi la ele, mai bine nu mai faci sex.