| nevoieurgent a întrebat:

Am observat recent ca mi-au iesit niste bubite pe capul penisului de culoarea pielii. Sun foarte multe bubite pe partea dreapta si stanga a inelului penisului, foarte mici si iesite in afara (bulbucate). M-am documentat si cred ca am papule perlate.
Arata foarte ingrozitor si ma sperie idea ca nu le pot trata. Exista sanse sa treaca de la sine? Am citit undeva ca pot aplica putina pasta de dinti drept remediu. Este o idee buna?
Am 17 ani

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Mergi la un medic sa te vada, sa nu fie vreo boala cu transmitere sexuala care se extinde! Cu asa ceva nu prea te joci, mai ales daca vrei sa ai viata sexuala pe viitor! Daca se confirma o boala cu transmitere sexuala, trebuie sa faca si fata tratament in acelasi timp cu tine, pana va vindecati, iar sexul este interzis pana rezultatul iese negativ dupa tratament.

| corbulalbrosu a răspuns:

Din pacate nu exista nici un remediu cu adevarat eficient de tratament, deoarece acele papule sunt de fapt niste glande sebacee si la fel cum acneea nu are un tratament cu adevarat eficient tot la fel este si in cazul acestor papule perlate. De obicei cu timpul se retrag treptat iar uneori chiar si dispar de la sine la fel cum au aparut. Parerea unanim acceptata este aceea ca sunt de natura hormonala si nu provoaca nicio afectiune de natura sexuala, singurul deranj real fiind cel legat de aspectul nu tocmai placut al glandului. Multa sanatate.

| nevoieurgent explică (pentru corbulalbrosu):

Multumesc mult!
As putea aplica putina pasta de dinti? Am auzit ca ajuta la uscarea bubelor, iar pe urma pot decoji suprafata iritata.

| Emilian65 a răspuns:

Acele bubite au aparut in urma unui act sexual neprotejat? Daca da, ia prietena si mergeti impreuna sa faceti analize ale sangelui pentru a vedea daca ai contactat sau nu vreo boala sexuala.