anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

..am si eu cateva intrebari... daca fac testul de sarcina dupa 12 zile imi arata dk sunt? cam cat costa pastilele pe care sa le iei la prescriptia medicului de a scapa de sarcina si daca te doare...si dupa cate zile apar simptomele ca esti si care ar fi alea? multumesc mult

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

La 12 zile de la concepere, testul de sarcina ar putea fi pozitiv daca esti insarcinata, dar ar putea fi si fals negativ, adica sa fii insarcinata si totusi testul sa iasa negativ. Un test absolut sigur se face din urina de dimineata cam la o saptamana de intarziere a menstruatiei, adica cam la 21 de zile de la conceptie.
Simptomele de sarcina apar cam la o luna de la concepere si sunt: stare de somnolenta, greturi matinale, balonari, mici dureri in abdomenul inferior.
Medicul nu-ti recomanda niste pastilute sa scapi de sarcina, ca nu e matreata. E vorba de omorarea unui copilas si apoi eliminarea lui completa din uter impreuna cu placenta. Exista intr-adevar niste pastile care intrerup sarcina, dar acestea se adminstreaza numai sub stricta supraveghere medicala, eventual in cursul unei internari. El vor provoca avortul, ceea ce va duce la o hemoragie destul de importanta, insotita desigur de ceva dureri, nu foarte mari. Insa exista riscul unui avort incomplet si de aceea e nevoie de supraveghere medicala, putand fi nevoie totusi de un chiuretaj dupa adminstrarea lor. Oricum, metodele de intrerupere ale sarcinii le vei discuta cu un ginecolog daca se va confirma ca esti insarcinata, el stiind cel mai bine care este metoda cea mai potrivita cazului tau.

5 răspunsuri:
| yasminna a răspuns:

Iti recomand sa faci testul de sarcina la o saptamana de intarziere a menstrei, sa te duci la un ginecolog si cel mai important nu lua pastile de capul tau ca doamne fereste poate patesti ceva...Nu te juca cu viata ta. Daca vrei sa faci avort du-te la medic si fa si nu de capul tau.

| AlinaBulina a răspuns:

14 zile dupa contactul sexual - asta e perioada optima pentru un test de sarcina.
Pastile - te referi la pilula de a doua zi? Daca au trecut 12 zile, e cam tarziu. Costa cam 45 de lei parca. Dar nu e bine sa abuzezi, sunt destul de periculoase. Nu doare nimic, dar te cam deregleaza hormonal.
Simptomele apar si la cateva luni. Fa-ti un test de sarcina la 14 zile, e cel mai sigur asa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna, mi-am inceput viata sexuala acum aproximativ o luna pe 31 august...si neprotejat...ciclul in august mi-a venit in 8 iar in septembrie in 10...am fost speriata cu privire la ciclul peste sarcina dar nu am observat nici o schimbare a menstruatiei fata de alta data... mi-am facut un test acum 2 zile in 27 septembrie a iesit negativ dar inainte cu o seara am avut al doilea cntact sexual dar de data aceasta protejat...stiu poate vi se va parea absurd... dar ma simt stresata nu stiu ce sa fac...va rog ajutati-ma.multumesc

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna eu stiu ca dupa 2 saptamani iti arata daca esti sau nu gravida...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Auziti cat de repede poti afla daca esti gravida? la cate zile dupa contact? cel mai repede? si pastilele p care le iei ca sa nu mai nasti... trebuie sa ti le dea doctoru p retzeta?,, nu poti sa le iei d la farmacie pur si simplu? si daca iei pastilele. ce se intampla? adica cum? si este vreo sansa sa nu afle parintzii? rasp pls... help me pls multumesc mult