Dar un medic ginecolog, de ce nu consulti?
Nu crezi ca anticonceptionalele trebuiesc prescrise de un medic, dupa ce ti se fac teste hormonale?
Anticonceptionalele gresite pentru corpul tau, pot face mai mult rau, decat bine, dereglandu-ti tot sistemul hormonal, modificandu-l.
Apoi, sfaturile despre anticonceptionale, tot un medic ti le da, dupa ce ti le prescrie.
Administrarea corecta a pastilelor AC se face incepand cu prima zi a menstruatiei asa cum ai procedat si tu. Fiindca ai procedat in acest mod, in organismul tau s-a instalat din prima zi de folosire a acestor pastile AC, protectia contraceptiva totala de 100% pe toata/intreaga perioada urmatoare/viitoare, adica atat timp cat vei folosi aceasta metoda de protectie. Cele 21 de pastile AC de pe folie/blister, se administreaza zilnic cate 1 pastila pe cat este posibil mereu la aceeasi ora a zilei. Dupa ce a fost folosita cea de-a 21 pastila AC, incepe o PAUZA de 7 zile care este necesara pentru a se produce menstruatia. In perioada de pauza de 7 zile chiar daca NU se mai administreaza pastile AC, cu toate acestea PROTECTIA CONTRACEPTIVA deja instalata ramane 100% activa astfel ca pot fi intretinute in continuare acte sexuale neprotejate fara teama sau vreo retinere, deoarece formarea sarcinii este in continuare IMPOSIBILA. Din momentul termnarii pauzei de 7 zile adica din ce-a de-a 29-a zi (21 + 7 = 28 zile) fata de prima zi de administrare, se incepe folosirea zilnica a cate 1 pastile, de pe urmatoare folie de 21 de pastile AC. Pentru a nu incurca data la care se incepe o noua folie, trebuie sa tii minte denumirea zilei saptamanii in care ai folosit PRIMA pastila AC de pe PRIMA folie. Daca de ex. prima pastila AC a fost folosita intr-o zi de VINERI, in acel caz intotdeauna de fiecare data prima pastila de pe o noua folie (urmatoare(, se va administra mereu intr-o zi de VINERI. Multa sanatate!
Multumesc
In pauza de 7 zile imi vine menstruatia presupun si in a 7 zi de pauza iau iar anticonceptionalele
De obicei menstruatia porneste in ce-a de-a (2)3-a sau a 4-a zi de pauza, dar poate porni si mai tarziu in a 5-a sau a 6-a zi. Indiferent in a cata zi de pauza va incepe/porni menstruatia si indiferent de stadiul menstruatiei, adica daca s-a terminat sau nu s-a trerminat sangerarea, urmatoarea prima pastila de pe noul blister se va folosi incepand cu ziua urmatoare terminarii pauzei obligatorii de 7 zile. Este suficient sa stii ziua in care a fost folosita pentru prima data prima pastila AC, fiindca intotdeauna cea de-a 29-a zi, cea care reprezinta de fapt prima zi a noului ciclu menstrual va fi mereu aceeasi ca denumire cu denumirea zilei in care a fost administrata prima pastila AC.
roxanaroxy91 întreabă: