| Adytza09z a întrebat:

Buna ziua am si eu o intrebare care va rog am i raspunde.
Ciclul pretenei mele i-a venit pe 20 luna trecuta, sangerarea a durat 4 zile.
De obicei cm are o durata de 30 31 de zile, mereu pana acum i-a venit in apropierea datii de 20 a lunii.
Va rog daca azi am facut sex neprotejat fara am i da drumu in ea se poate ramane.
Cand am simtit ca mi vine nu am mai continuat.
Va multumesc

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Daca ciclul menstrual are constant lungimea de 30-31 de zile, (fiindca doar in acest caz menstruatia se poate produce aproape intodeauna in aceeasi zi calendaristica a lunii urmatoare), reiese ca si acum in luna Februarie va incepe probabil in data de 18 sau 19. Fiindca OVULATIA se produce cu FIX 14 zile inainte de data de incepere a urmatoarei menstruatii, rezulta ca OVULATIA s-a produs cel mai probabil in data de 4-5 Februarie (18/19 - 14 = 4/5), astfel ca in actualul ciclu menstrual PERIOADA FERTILA s-a suprapus peste zilele de 31, 1, 2, 3, + 4, 5, + 6 Februarie. Fiindca astazi 7 Februarie asa cum reiese din calcul reprezinta prima zi de dupa terminarea PERIOADEI FERTILE, zi in care se apreciaza ca formarea sarcinii devine IMPOSIBILA in proportie de peste 95% (in cazul in care ajunge sperma in vagin), si daca se are in vedere si faptul ca ai folosit metoda coitului interupt, se poate considera ca intr-un asemenea caz atat posibilitatea cat si probabilitatea formarii sarcinii teoretic devine aproape sigur IMPOSIBILA. Multa sanatate!

| Adytza09z explică (pentru corbulalbrosu):

Mersi colegu de raspuns.

1 răspuns: