A.) Pentru informarea ta corecta trebuie sa stii/sa afli ca sarcina NU se poate forma ORICAND, ORICUM, DIN ORICE sau si mai si... practic DIN NIMIC asa cum cred sau au impresia foarte multi. Fiecare fata sau femeie dar si baiat sau barbat indiferent de varsta lor, care au ajuns/sunt in momentul de a isi incepe viata sexuala, ar trebui sa fie informati precis, sa cunoasca foarte exact intregul proces si mecanism de formare/producerea a unei sarcini. De asemenea ar fi fost bine ca inainte de a incepe sa intretii contacte sexuale, sa fi fost deja bine informata, sa stii ca pentru a se forma/lua nastere o sarcina, in mod OBLIGATORIU trebuie sa fie intrunite minim 2 conditii, cu precizarea ca acele 2 conditii trebuie sa se produca in acelasi timp, simultan/concomitent si anume :
1-) In primul rand trebuie sa stii ca femeia poate sa ramana insarcinata NUMAI/DOAR daca sexul este intretinut in PERIOADA FERTILA a ciclului menstrual, adica sexul se produce intruna sau in toate cele 4-5 zile situate inaintea zilei de ovulatie, sau fix in ziua ovulatiei cand apare OVULUL VIABIL in uter. Doar in acel caz si acel moment se poate produce fecundarea ovulului de catre un spermatozoid care poate sa provina NUMAI din sperma si NU din lichidul preejeculator.
2-) Sarcina poate sa ia nastere NUMAI daca sperma ajunge in mod obligatoriu si sigur IN VAGIN (indiferent de cantitate) in una dintre cele 4-5 zile considerate a fi in perioada fertila.
B.) Ciclul menstrual se desfasoara din prima si pana in ultima sa zi, STRICT HORMONAL pe baza unui program care este stabilit de fiecare organism in prima parte a ciclului, in perioada foliculara, care incepe odata cu prima zi de menstruatie. Astfel ca, orice prelungire a ciclului menstrual si aparitia asa zisei ''intarzieri'' in pornirea menstruatiei se produce si apare numai in cazul in care se produce o dereglare a desfasurarii activitatii hormonale. Astfel de dereglari se produce de regula pe fondul aparitiei unor disfunctionalitati la un moment dat in activitatea a unei singure sau a mai multe glande endocrine (tiroida, hipofiza, ovare, glanda pituitara, suprarenale, etc.) Din acest motiv uneori chiar si in cazul celor mai bine/precis reglate cicluri menstruale, pot sa apara dereglari mai mari sau mai mici ale activitatii hormonale. La randul lor dereglarile hormonale vor provoaca modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile si astfel ciclul mentrual poate sa devina chiar NEREGULAT. Pe baza celor prezentate se poate presupune/aprecia ca aceasta intarziere deocamdata doar de 2 zile fata de data la care a fost preconizat momentul de pornire a menstruatiei, poate fi pusa pe seama unor dereglari hormonale produse in actualul ciclu. Marimea abaterii ca lungime a ciclului menstrual, uneori poate prezenta variatii de la cele mici (si frecvente) de doar +/- 3-5 zile, la dereglari si mai mari care pot fi chiar si de 10-14 zile (in plus de obicei) si in cazuri rare intarzieri care uneori pot sa fie chiar si de 2-3 luni, fara sa existe o sarcina instalata in uter. S-a constatat ca astfel de dereglari de lungime a ciclului menstrual apar si se produc mai frecvent la varsta adolescentei, dar se pot manifesta si pe urma.
Intarzierile pot sa apara uneori cu totul inexplicabil chiar si atunci cand activitatea hormonala este normala sau foarte putin dereglata de functionarea incorecta/deficitara a una sau a mai multe glande endocrine. In concluzie in cazul vostru se poate afirma ca este exclusa chiar si cea mai mica posibilitatea de a fi insarcinata. Multa sanatate!
0 sanse sa fie insarcinata. Am incercat si eu bro mica joaca din asta si nu a ramas.
Dany_Daniel_1998 întreabă:
Andrei5001737 întreabă: