| stop15 a întrebat:

Buna ziua am si eu o problema fac 17 ani peste 2 lunii si nu mi- a venit menstruatia decat o singura data la 12 ani si m- a tinut 2 saptamanii ma puteti ajuta si pe mine cu niste sfaturi va rog frumos! E urgent!

10 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Cred ca o vizita la ginecolog te va lamuri mai bine, posibil sa ai o dereglare hormonala destul de serioasa

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Sunt TOTAL de acord cu Oana92 : TREBUIE să mergi la endocrinolog, o să-ţi facă "dozajul hormonal" şi vei primi tratament pentru această dereglare hormonală!

E posibil să te trimită şi la ginecolog pentru o ecografie ovariană şi/sau una vaginală ( dacă ţi-ai început viaţa sexuală ).

Oricum, să mergi URGENT la medic deoarece ai stat aşa prea MULT - după menstruaţia de la 12 ani, la cel mult 3 luni ( de la acea menstră ) TREBUIA să mergi la ginecolog!

| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

La ginecolog ( sau endocrinolog ) POŢI merge şi SINGURĂ ( fără mama ), chiar dacă eşti minoră, DOAR să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare telefonică ( sau personal la ghişeul de Informaţii )!

| stop15 explică (pentru bursuc001):

Ideea e ca am fost odata la ginecolog si mia zgariat uterul la inceput mi s-a zis ca am un chist apoi ca nu il mai am nu stiu ce sa mai cred sunt nelamurita nu mai inteleg nimic

| bursuc001 a răspuns (pentru stop15):

E posibil să ai chist ovarian, dar pentru a vedea asta TREBUIA să-ţi facă o ecografie vaginală ( sau ovariană )!

Fără ecografie DOAR presupunem că este chist...

Apoi chistul NU dispare de la sine ( singur ), dacă era chist TREBUIA să-ţi prescrie tablete anticoncepţionale ( acestea ajută la "dizolvarea" chistului )!

Ideea este să SCHIMBI ginecologul, preferabil să mergi la un cabinet particular ( dacă îţi "permiţi" financiar ), sau MĂCAR la alt ginecolog ( la stat )!

Aş recomanda ÎNTÂI un consult la endocrinolog, apoi acesta te va trimite şi la ginecolog ( dacă e cazul ), dar e POSIBIL să fie o "problemă" hormonală ( pe bază endocrină )!

| Oana92 a răspuns:

Mergi la endocrinolog, problema ta e cu siguranta una hormonala si se trateaza la endocrinolog nu la ginecolog. endocrinologul te va trimite la ginecolog daca nu o sa-ti gaseasca nimic.sanatate!

| Camelisa a răspuns:

Daca pana acum nu ti.a venit...sa sti ca nu e de stat asa. Sfatul unui doctor conteaza foarte mult! Nu mai astepta.

| Cleopa a răspuns:

Trebuie sa mergi la medic neaparat, mergi mai intai la medicul de familie, iar el te va trimite la un ginecolog. e chiar serioasa treaba...du-te cat mai repede! nu vreau sa te sperii prea tare, dar sunt cazuri in care fetele mor din cauza asta sad Du-te la un ginecolog cat de repede poti

| Elly7890 a răspuns:

Dar cum ai putut sta asa 5 ani de zile? mama ta nu te-a intrebat nimic? tie nu ti-a dat prin minte sa faci ceva? ca totusi ai 17 ani nu 5.

| paula2107 a răspuns:

Wtf?:O:O