| Ciprian563 a întrebat:

am si eu o problema, in urma cu cateva luni am avut un contact sexual protejat cu o fata dar din nefericire am avut ghinionul de a mi se rupe prezervativul, fara sa imi dau seama, fata nu a ramas insarcinata, nu am ejaculat in ea dar problema este ca la interval de 4-5 luni mi-au iesit niste negi genital pe penis si ulterior am aflat ca am contactat acest virus hpv. Am vorbit cu un medic dermatolog si urmeaza sa imi fie cauterizati, acestia au aparut pe capul penisului fix langa uretra si sunt putin ingrijorat, intrebarea mea este daca o sa pot sa scap de acest virus, am auzit ca poate sa dispara intr-un an doi sau sa ramana pe viata. Nu stiu ce o sa fac in urmatoarea mea relatie, nici nu stiu daca aceste tulpini sunt canceroase, am intrebat medicul si mi-a zis ca nu, ca nu este nimic grav dar pe internet tot vad articole si anumite persoane care spun cat de grav este acest virus si incep sa ma ingrijorez. S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema ca barbat, ce test trebuie sa fac pentru a depista tulpina sau cum pot sa scap de el?

9 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Emma30555 a răspuns:

Sunt mai multe tulpini de hpv, unele nu dau probleme. Depinde de imunitatea fiecăruia dacă dispare sa nu. În cazul tău dacă medicul a spus asa probabil ca a știut sa aprecieze ca la tine este în regula.

| RowseRj a răspuns:

În primul rând nu este indicat să ne întrebi pe noi. În al 2 rând ascultă sfatul medicului. Poate îți dă un tratament și poate îți mai face ceva. Nu tot ce găsești pe internet este adevărat. Încearcă să te interesezi dacă acest virus l-ai luat de la fata respectivă și dacă faci sex și cu alți parteneri îl pot lua și ei. Este o chestie serioasă pentru că uni bărbați poate chiar și tu faceți sex fără prezervativ și de aia luați toate bolile posibile. Doar ascultă sfatul medicului.