| marianaustroi a întrebat:

Buna ziua, as vrea sa intreb daca am dureri insuportabile la ciclu mi se ridica tensiunea si apoi scade brusc, vars foarte tare, am diaree, niste dureri groznice si cateodata pastilele nu-si fac efectul si vreau sa intreb daca pe piata la moment sunt injectii pentru dureri puternice. Am 24 de ani si am menstrutia de la 10, ani niciodata in viata mea nu am folosit anticonceptionale sau alte forme de hormoni.

6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Menstruatia o ai doar de un an? Si ai 24 de ani? Ca multe fete au ciclu menstrual de pe la 10-12 ani sau 15 ani, dar tu la 24 de ani sigur nu a debutat menstruatia ta la 23 de ani, ceva nu este ok in ceea ce scrii tu aici, iar referitor la dureri mergi la ginecolog, durerile in ciclu menstrual pot indica un chist ovarian pe care numai medicul ginecolog in urma unei ecografii vaginale transvaginale il descopera, aceste chisturi se pot opera laparoscopic fara prea mari dureri si nici nu te tine in spital internata mai mult de 3 zile.

| ania a răspuns:

Ar fi bine sa incepi sa faci un sport regulat, jogging sau inot, etc. Durerile menstruale sunt semnificativ mai reduse cand practici un sport regulat. Eu am început sa fac jogging de la 19 ani si m-a ajutat foarte mult.

Răspuns utilizator avertizat
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Este foarte important sa mergi la medicul ginecolog, pentru a exclude orice fel de probleme la nivelul aparatului reproducător. Consultatia e gratuita cu trimitere de la medicul de familie.

Citeste te rog despre Dismenoreea secundară:
https://www.medlife.ro/......-tratament

Durerile mensturale pot fi reduse prin intarirea muschilor abdominali: abdomene, ridicari de pelvis, genuflexiuni etc.

| annonimaaaa555 a răspuns:

Asta nu e ceva normal. Repede la ginecolog. De la un chist mic poți avea probleme mai mari. În majoritatea cazurilor endometrioza...nu mai sta acasă

| Fandoenia a răspuns:

Mergi la ginecolog pentru o ecografie. S-ar putea sa ai ovare polichistice și sa-ti fi crescut. Cel mai bine să faci consultație.
Și eu la ciclu am stări de lesin, de voma, dureri puternice și parca zici ca mor și am ovare polichistice ca și diagnostic.