| Sara2 a întrebat:

azi e a 12 zi de intarziere a menstruatiei, e posibil sa fie insarcinata daca am folosit mereu prezervativ? si nu s-a spart niciodata deoarece am verificat, o singura data am simtit ca a curs ceva cald in mine, insa cand l-am verificat nu era spart, nici sperma la baza nu avea

6 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Daca prezervativul a stat bine la locul cu pricina, atunci nu ar trebui sa ai probleme, numai ca aceasta intarziere parca spune altceva.

| Hαppiηеss a răspuns:

Daca te-ai protejat si nu au existat nici accidente atunci nu se pune problema de vreo sarcina.
Motivul intarzierii menstruatiei este altul, probabil vreo dereglare hormonala.

| sofisis a răspuns:

Indiferent de motiv, intarzierea este destul de mare incat sa te duci la medic.
Daca zici ca prezervativul a fost mereu ok, cel mai probabil nu e panica de sarcina, dar trebuie sa vezi exact de la ce te-ai dereglat.

| Alcyon a răspuns:

Nu vreau sa te sperii, dar prezervativul nu protejeaza 100%. Sunt sanse de 2% sa ramai cu tot cu el (chiar daca-l folosesti corect). Ar fi bine sa-ti faci un test de sarcina, ca sa stii barem despre ce e vorba. Daca iese negativ, du-te la ginecolog. Amenoreea poate fi cauzata de mai multi factori, inclusiv de anumite afectiuni ginecologice, care trebuie tratate. Oricum, de-acum inainte te sfatuiesc sa folosesti doua metode in paralel, pentru o mai mare siguranta (ex prezervativ+ o metoda naturala).

greece12
| greece12 a răspuns:

O vizita la medicul ginecolog se impune,nu mai astepta.
Ai probabil o dereglare hormonala serioasa si cu cat iti vei incepe tratamentul mai repede,cu atat mai bine.
Nu cred ca e sarcina,daca nu ai nici un fel de simptom si nu ati avut nici accidente cu prezervativele.
Mergi la medic,te rog, chiar daca peste doua zile iti vine menstruatia si te calmezi, ceva nu e in regula cu tine si daca nu mergi acum, problema nu se va rezolva singura, ci se va agrava.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă aţi folosit corect prezervativul şi l-aţi verificat după actul sexual ( să NU fie rupt ), atunci NU are cum să rămână însărcinată!


COPIAZĂ răspunsul meu şi du-l prietenei tale :


NU ai dat detalii : vârsta, când ai avut PRIMA menstruaţie/menarha, dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă au mai fost întârzieri ( în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, dacă ţi-ai început recent viaţa sexuală, dacă ai făcut sex neprotejat, etc.

Dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, atunci sunt NORMALE astfel de dereglări/întârzieri şi NU ai de ce să te îngrijorezi!

În general, primele 5 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1 an, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.

Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a poate veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.

Se poate să fie aceeaşi situaţie şi în cazul tău.

NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.


Dacă NU eşti în primul an de ciclu menstrual, atunci NU sunt normale astfel de întârzieri!

Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, stres, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...

O întârziere acceptabilă, din diverse cauze : răceală abdominală ( NU răceala "comună" ) sau răceală la ovare ( anexită ), infecţie, medicamente, etc., este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă medicală"!

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - dacă au mai fost astfel de întârzieri şi în trecut - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!

Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic ( din 3 în 3 luni ).

Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină regulat menstruaţia.


De asemenea, dacă ai dereglări menstruale dese, poţi să bei ceai ( sau tinctură ) de creţişoară şi/sau ceai de coada şoricelului - vezi informaţii la linkul :
http://www.formula-as.ro/......ului-10059

http://tratamente.naturale.din.plante.alb.ro/......um%29.html

http://www.formula-as.ro/2010/923/medicina-naturii-44/cretisoara-12562


Ori ceai sau tinctură/extract din/de mlădiţe de zmeur - vezi detalii la linkul :
http://magazin.remediu.ro/ceai-zmeur-frunze-50-gr-dacia-plant-683.html

http://www.naturaplant.ro/produse/591/Extract_din_mladite_de_Zmeur

http://www.sanatate-si-frumusete.ro/....../index.php


Aceste ceaiuri NU exclud un control ginecologic!

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai precizat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).


Toate cele bune.