anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua, daca nu am fost circumscris cand am fost mic este posibil la 21, 22, 23 de ani sa fac fimoza? Si daca da, trebuie circumscris sau se rezolva cu medicamente?

5 răspunsuri:
| seth2016 a răspuns:

Nu, nu si nu.

Fimoza poate sa nu fie tratata in copilarie si sa persiste in adolescenta sau tinerete, o fimoza fiziologica. La 21 de ani poti dobandi o fimoza patologica, sa zic asa.

Circumcizia este o mutilare a organului genital. Pana la o operatie fimoza se poate rezolva si in alte feluri. Un medic urolog poate sa-ti spune ce si cum in functie de tipul si gradul fimozei.

| Emilian65 a răspuns:

Nu.

| mihai69 a răspuns:

Circumscripția nu are nimic de-a face cu sexul sau fimoza.
Te referi probabil la circumcizie; iar răspunsul este că dacă ai fost operat, nu ai cum să mai ai fimoză. Dacă nu, e posibil. Tratamentul e bine să fie prescris de medicul urolog. În funcție de gradul afecțiunii, se poate rezolva cu exerciții și unguent emolient sau chirurgical.

| Violleta2022 a răspuns:

Fimoza nu este o boala care o faci peste ani, cu ea te nasti, fiind o anomalie genetica.

Daca o ai, este probabil de cand te-ai nascut cu ea, dar se poate remedia printr-o interventie mica de circumcizie, la orice cabinet UROLOGIC.

Fimoza nu se poate rezolva cu medicamente, fiindacun medicament nu poate taia o pielita (bucata de piele care acopera cucul), de la cucul tau.

| doctorandus a răspuns:

Eu nu am fost circumcis, am aproape 50 ani si n-am avut niciodata fimoza.