Este interzisa casatoria intre frati si veri, adica frate cu sora sau verisoara cu var si asta din cauza ca, e anormal. Din astfel de casnicii ies copiii malformati. Dar cum explici tu, nu are nici o legatura cu aceste legaturi de rudenie. Adica exista un baiat si o fata care sunt frati si s-au imprietenit cu un baiat si o fata care sunt veri, dar intre primul baiat(fratele) si fata( vara iubitului fetei) nu sunt grade de rudenie. Deci nu ar fi vreo problema. Adica spunem asa : baiatul si sora sunt Ana si Cristi, iar cei doi veri sunt Oana si Calin. Cristi e cu Oana, dar Oana nu e sora sau verisoara cu Cristi, deci nu exista grad de rudenie, deci se pot casatorii linistiti. Idem si pentru Ana si Calin. Sper ca ne-am inteles
Deci cei doi frati au relatii cu doi veri.
Stiu doi frati ce sunt casatoriti cu doua surori, deci clar nu este nicio problema in cazul prezentat de tine.
Deci baiatul are ca iubita pe verisoara iubitului surorii lui. Cred ca e legal pentru ca nu este legatura de sange cum s-ar spune.
Orice relatie intre oamenii din acelasi neam, sau care au un grad de rudenie mai ridicat de gradul al 5-lea, este interzisa prin lege, dar numai in cazul in care relatia ajunge la nivelul de act sexual, sau cununie.
Mult noroc!
Baiatul (fratele) este intr-o relatie cu o fata. Fata asta este verisoara cu iubitul surorii fratelui... Am inteles bine?!
Anonim519 întreabă: