In primul rand esti foarte mica inca, nu ai nici macar varsta minima la care iti poti incepe viata sexuala (17 ani si jumatate).
In al doilea rand, ca sa faceti sex neprotejat trebuie sa va doriti copii, altfel nu se pune problema de asa ceva. Dezvirginarea fara prezervativ, cu un partener cu multa experienta care poate fi foarte sigur ac nu scapa picaturi minuscule de sperma, are un risc de sarcina de cam 30%, ceea ce este destul de mult daca nu va doriti copii. In plus, va obliga la un set de analize destul de costisitor. date fiind riscurile de cancer de col, pana la 18 ani este complet interzis sexul fara prezervativ, a sa ca nu cred ca e cazul sa incalci regula asta de igiena persoanal. Discuta cu un ginecolog inainte de a-ti incepe viata sexuala, fiindca pari extrem de neinformata pentru o fata care vrea sa devina femeie.
Desi sunt o obsedata de sex, iti spun ca e mai bine sa faci protejat, e mult mai bine asa nu vei avea suprize gen: puradel, boli bts...
Poti ramane insarcinata si din cauza lichidului prespermatic. Si acel lichid contine spermatozoizi, deci si atunci exista un risc. Insa sarcina nu este singurul risc. Poti contacta cine stie ce boala in urma unui contact sexual, deci cel mai bine este sa folosesti un prezervativ.
In primul rand, din cate se vede esti si tu in dubii, sa fac sex sau sa nu fac...Asta depinde foarte mult de starea psihica a ta. Pe urma daca faci pentru prima oara si fara prezervativ da poti face numai sa nu isi dea drumu in tine. Si un an de relatie nu inseamna ca poti avea incredere in el. nici o viata nu iti ajunge sa iti cunosti partenerul dapoi intr-un an. Eu zic sa mai astepti un pic! ASta e treaba ta.
Pai ati vorbit despre chestia asta cu folositul prezervativului? adica sa ii zici tu sa foloseasca? sunt multe riscuri si cred ca stii asta, asa ca nu merita sa risti.Mai incolo dupa ce va obisnuiti si poate o sa iei anticonceptionale da ca esti destul de mare
Cel mai bine este s-o faci cu perzevativul...asa nu vei avea nici un risc, dupa mine nu cred cai diferenta mare daca o faci cu sau fara perzevativ
Bai frate, la 17 ani in loc sa te doara capul ca esti la inceput de viata si sa-ti pui problema pe ce drum s-o apuci, pe tine parca te doare mai mult capul cum sa ti-o distrugi. Viata este frumoasa, dar poate fi din cale afara de dificila daca nu stii cum sa o traiesti.
Pai este foarte simplu, daca nu esti pregatita nu-ti incepe viata sexuala. De ce sa fortezi ceva de care nu prea ai chef?
Prea multa asteptare duce la certuri, frustrari, etc. Da-i bataie! Foloseste prezervativul, pana nu capatati experienta aman2 nu va aruncati cu capul inainte!
GeosBIOS in primul rand intrebarea e adresata in primul rand FETELOR, daca nu ai chef sa dai un raspuns la ce te-am intrebat si vrei sa postezi doar PENTRU PUNCTE, incearca sa te abti!
Vrei sa spui in al doilea rand este adresata fetelor, deoarece ai folosit deja in primul rand la inceput de propozitie.
"In al treilea rand" nu-mi aduc aminte sa fi gasit ceva in enuntul tau de genul: "intrebare adresata numai fetelor|". Doar fiindca ai inceput cu buna fetelor, nu inseamna ca postul tau este dedicat numai acestora. Daca postam pentru puncte probabil ca-ti spuneam si eu ceva de genul, du-te de trageti-o, cu sau fara prezervativ, viata-i surta asa ca, Carpe Diem la maxim.
Oricum eu ti-am dat doar un sfat, deoarece cunosc destule cazuri de fete care aveau exact gandirea ta si nu au ajuns prea bine. Tu esti libera sa faci exact ce vrei, oricum ar fi. in ce priveste chestiunea in cauza, eu dorm foarte bine noaptea.
beausingurlamasamea întreabă: