1) Metode contraceptive: pilula monohormonală; contraceptive injectabile; dispozitiv intrauterin; prezervativ; diafragma; metode naturale; sterilizarea chirurgicală voluntară.
2) BTS (Boli cu transmitere sexuală)
Ce reprezintă pentru mine: Contactarea de viruşi, bacterii, ciuperci, paraziţi deţinute de orice persoană care întreţine relaţii sexuale neprotejate. O persoană poate avea un singur astfel de contact cu o persoană infectată pentru a se infecta la rândul ei.
3) Nu pot da o cifră exactă care să indice momentul începerii vieţii sexuale. Pot spune doar că momentul ales este unul foarte important, iar decizia luată ne poate influnţa în mod categoric viaţa. Cred totuşi că cel mai bine este ca acest lucru să se întâmple dupa vârsta de 18 ani.
1)Frumos răspuns, ai adus noi metode contraceptive în prim plan, bravo, felicitări, se pare că ai ceva cunoștințe în domeniu și asta este bine.
2)Corect, foarte corect!
3)Corect și aici și foarte bine evidențiat.
Mulţumesc!
Bună, Azure!
1) Metode contraceptive
- Prezervativul
- Anticoncepţionalele
- Diafragma
- Steriletul
- Spermicidele
Ştiu că există mai multe deoarece trăim totuşi în secolul XXI însă le-am enumerat pe cele mai cunoscute.
2) BTS = Boli cu transmitere sexuală.
Atunci când ai un contact sexual, poţi lua şi o boală dar depinde foarte mult de circumstanţe.
Câteva dintre bolile pe care le cunosc eu, sunt următoarele:
- Hepatita
- Herpesul
- Gonorea
- HIV
- Candidoza
- Tuberculoza
- Infecţii
3). Nu există o anumită vârstă la care îţi poţi începe viaţa sexuală în ziua de astăzi deoarece, după cum bine ştii, acest lucru variază de la o persoană la alta.
În primul rând, depinde foarte mult educaţia, mediul în care trăieşti, cât şi etnia ta.
Dacă faci parte dintr-o familie de rromi, acolo actul sexual e ceva normal chiar şi la vârsta de 13 ani, însă dacă faci parte dintr-o familie organizată, cu părinţi cărora să le pese de tine, în mod clar nu îţi vei începe viaţa sexuală înainte de 18 ani.
Ca să-ţi răspund totuşi la întrebare, cred că vârsta potrivită este 18+.
Pa-pa.
1...prezervativul,pilula de a doua zi.
2..nu ma intereseaza atata timp cat intretin relatii cu o singura persoana.
3. minim 18 ani
Acum să îți răspund și eu la ceea ce mi-ai scris și anume:
1) Pilula de a doua zi este metodă urgentă de contracepție, răspunsul corect ar fi fost anticoncepționalele, și ar mai exista și alte metode mai puțin sigure dar sunt cum ar fi spermicidele, bureții contraceptivi, foițele, prezervativul pentru femei, metoda calendarului, coitus interruptus care rămâne una dintre cele mai ineficiente metode de contracepție.
2) Ar trebui să te intereseze chiar dacă e cu o singură persoană, acea persoană poate nu știe de ce suferă de exemplu hepatita, herpesul, infecțiile cu ciuperci, sunt destule și aici chiar dacă susții că ai un singur partener nu ai de unde să știi ce are el cu adevărat sau ce poate contacta pe parcurs.
3)Corect, minim 18 ani pentru a începe viața sexuală, pentru alte practici care în trecut erau tabu și anume sexul oral și sexul anal ar fi recomandate persoanelor peste 21 de ani care să aibă măcar puțină experiență în domeniu și cunoștințe, tot odată aici depinde și de parteneri și relația dintre ei.
1 perzevativ,calendarul lunar pentru femei, perzevative pentru vagin, pilule contraceptie, spalari vaginale, si mai sunt multe
2 diversi virusi care se transmit prin luberfinatul vaginului sau a penisului, sau desigur prin sange
sida, sifilist, mai sunt cateva congora parca
3 parerea mea fete 20 de ani
baieti 25 de ani ma refer la relati serioase
sex cand sunt adulti ambi parteneri
Cred că tu și doamna Brigaela sunteți singurii care chiar faceți ceva din dragoste&sex.
Ține-o tot așa
Nu îți răspund.Nu e nevoie
1)"Balonașul minune"
2)Boli care apar cănd balonașul nu este folosit.
3)Cănd ești pregătit, dar recomandat peste 18 ani, chiar dacă hormonii strigă din voi...
1. Azure, mă știi pe mine, ok?
Știu multe dintre ele, și știu că un search pe google mă poate face să îmi reîmprospătez memoria.
Tocmai de-asta nu pot trișa.
2. Boli transmisibile sexual, infecțioase sau nu, cu simptome imediate sau tardive. Unele nu se iau prin metode obișnuite, cum ar fi prin aer (SIDA), iar altele, cele apărute din cauza lipsei de igienă precum o ciupercă, candidoza... ei bine-n cazul ăsta trebuie să îți fierbi hainele și lenjeria intimă.
3. Se spune că 18, atunci ești mai matur, mai documentat și nu stă nimeni să îți dea controale. Teoretic! Practic, la 18 ani ești în clasa a 12-a, și chiar de ai fi în primul an de facultate, nu ai cum să muncești să te întreții să nu fii la cheremul părinților, care, aberanți sau nu, corecți sau nu, tot trebuie ascultați.
Mai e o chestie, depinde cum se dezvoltă fiecare tipă, când a avut prima menstruație în special, câți hormoni din carne a băgat în ea...
Vârsta diferă într-un fel, dar, cum nu poți măsura maturitatea organelor sexuale individual, prefer să spun 17 ani. Altfel aș spune 20 și nu merge.
Foarte bună întrebare!
Frumos răspuns! Bravo! Îmi place!
Buna!
1.Prezervativul,contraceptia hormonala,pilulele contraceptive,inelul contraceptiv,injectiile contraceptive,implanturile contraceptive,plasturii contraceptivi,spermicidele,diafragma,steriletul, metodele contraceptive naturale:metoda temperaturii, metoda simptotermala, metoda calendarului Knaus-Ogino, coitus interruptus, metodele contraceptive permanente:sterilizarea chirurgicala.
2.BTS,boli cu transmitere sexuala.
Sunt boli care se transmit prin contact sexual.
Exemple:Chlamidia, Trichomonas vaginalis, Gonoreea, Herpesul genital etc.
3.Varsta minima permisa medical pentru fete este de 17 ani si jumatate, dar cel mai bine este dupa 18 ani.
Te pup!
2).
\\... Bollile cu transmitere sexuala, gen: Sifilis, gonoree, herpes genital, chlamidia, trichomonia, hepatita B, hepatita C, human papilloma virus (HPV), HIV, lista continuă. Astea sunt boli serioase, cu consecinţe serioase. SIDA nu este singura boală, şi cu siguranţă nu este singura boală care ucide oameni. Totuşi există adolescenţi care cred,, păi dacă nu rămân însărcinată, sau dacă nu iau SIDA. atunci eu nu am de ce să mă îngrijorez!" Nu se poate! Fals!
\\... Dacă vei contracta chlamidia o singură dată în viaţă, vindecată sau nu, devine o şansă de 25% să rămâneţi sterile pentru tot restul vieţii. O luaţi de două ori, procentul creşte la 50 %. De trei ori, şi e o şansă mare că nu veţi avea niciodată copii.
3). După căsătorie, cel mai bine!
Ce inseamna casatoria? Adica faci sex doar ca sa procreezi?
Si tiganii se "casatoresc" chiar si mai devreme de 18 ani.
Bun, bravo, ai acoperit aproape tot ce ține de acel capitol. Te felicit că ai reținut ceva important.
1) The condom is the best.
2) Ceva ce poti evita daca ti cont de 1)
3) Haha...m-ai prins! Dar daca le respect pe 1 si pe 2 e mai important
Pana mea la 13 ani si ceva eram cat de cat dezvoltata. Si nici prietenul meu nu e gen de 2 ori cat mine la varsta lui asa cum isi inchipuie oricine ipotetic. Daca ne vede cineva impreuna ar zice ca avem aceiasi varsta. Acum nu stiu care din ele ))
E bine. You are special
I know!
1. Le cunosc pe toate, nu folosesc nici macar una
2. Facem analize la zi, plus ca si eu doar cu o singura persoana am facut-o.(el cu mai multe )
3.18 ani bineinteles, din pacate am inceput la 16 dar suntem impreuna si acum, am 24 de ani
Este bine că ați rămas împreună la cât mai mulți ani de acum înainte
Multumesc
Ok... să ne chemi la botez!
rubysSs întreabă: