| deny88 a întrebat:

luan aceasta mi-a venit menstruatia pe 11, de obicei ma tinea 5 zile dar acum peste 7 zile m-a tinut plus ca a curs foarte putin de-a lungul celor 7 zile .foarte putin.acum suntem in 25 si iar a inceput sa curga sad. care poate fi cauza? multumesc

9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ai o dereglare hormonala sau un polip endometrial. Nici una din variante nu e foarte grava, atata timp cat mergi urgent la ginecolog. Daca lasi pe mai tarziu, lucrurile se pot agrava.
Nu lua Duphaston dupa ureche (sau dupa urechea altora). E un preparat hormonal cu numeroase rectii adverse. E foarte probabil ca in urma investigatiilor, medicul sa-ti recomande Duphaston, dar nu obligatoriu. Imi trec prin cap vreo doua chestii pe care Duphastonul ar putea sa le agraveze.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Aleya, stii cum sta treaba? 95% medicul ii va da Duphaston. 5% nu. Esti de acord ca daca Duphastyonul i-ar face rau tu sa raspunzi penal? Mie asa mi se pare normal.
Cunosc o doamna care avea cicluri neregulate. Deoarece unei cumnate, pentru aceeasi problema, medicul i-a recomandat Duphaston 10 zile pe luna, a inceput sa ia si ea. Din pacate, ii regla ciclul doar in lunile in care il lua, asa ca a tot luat. Peste vreo doi ani a vrut un copil. Medicul i-a spus ca are o afectiune numita hiperprolactinemie care ii deregleaza ciclul si nu o lasa sa faca copii. Si-a tratat hiperprolactinemia, si-a reglat ciclul, dar datorita tratamentului cu Duphaston de care nu avusese nici o clipa nevoie a ramas cu doua probleme: 20 de kilograme in plus si sterilitate permanenta. Asta fiindca avusese o cumnata binevoitoare care i-a zis: nu te speria, ia Duphaston si-ti trece. Sigur, si ea, ca toata lumea, a tolerat foarte bine Duphastonul...

tundenana
| tundenana a răspuns:

Este vorba mai mult ca sigur de o dereglare hormonala... nu te speria... insa trebuie sa mergi la ginecolog... sa faci niste analize sa vezi ce se intampla, poate este ceva usor de tratat... mergi la ginecolog cu incredere... el este singurul care te poate ajuta cu adevarat... multa sanatate

| maya_4030 a răspuns:

E o dereglare poti sa iei duphaston cate o tableta pe zi timp de 12 zile si ergomet fiole, 2\zi de-odata, le bei cu apa, timp de 3 zile, se opreste sigur, nu te speria.

| maya_4030 a răspuns:

Brigaela, duphastonul este foarte bine tolerat de fiecare si probabil asta ii va prescrie si medicul, poate sa se uite pe net si se va convinge ce e duphastonul.(nu trebuie sa fii rautacioasa i-am dat un sfat)

| buburutza a răspuns:

Stai linistita.Asteapta sa vezi cum va fi si luna viitoare si daca este la fel mergi la ginecolog.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Sunt două variante: ori ești răcită ori este o dereglare hormonală.
Consultă un medic ginecolog pentru mai multe detalii și instituirea unui tratament.
Sănătate.
Pa, pa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Multumesc pentru ajutor

| deny88 explică:

Si daca nu m-as duce la doctor si ast astepta pn luna viitoarE?