anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună ziua.Ma confrunt cu o problema mai delicata :pe data de 10/04/2017 m-am culcat pentru prima oara cu fosta mea prietena iar pe data de 30/12/2017 a născut prin cezariana, cu 3 zile mai devreme decât ar fi trebuit sa nască normal, după cum spune ea. Mie nu îmi ies calculele sa fiu sincer iar ea refuza testul de paternitate.Mentionez ca pe 13 Mai 2017 am făcut test de sarcina cu săptămâni și afișa 3 +.Eu aveam pe atunci 30 de ani, ea 33. Ce șanse sunt sa fie copilul meu? Mulțumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Din data de 20 Aprilie 2017 pana in data de 30 Decembrie 2017 sunt 265 de zile care reprezinta 265 : 7 = 38 saptamani adica FIX, EXACT numarul de zile a unei sarcini dezvoltate perfect.
Sarcina – cat timp dureaza?
Intrebare caraghioasa? Nu prea. Toata lumea stie ca o sarcina dureaza 9 luni, numai ca doctorii numara saptamanile. O sarcina normala dureaza cam 266 de zile, (+/- 3-5zile) de la data ovulatiei, conceptiei. Asta este aproape 9 luni sau exact 38 de saptamani. Numai ca doctorii numara din prima zi a ultimei menstruatii avute, deoarece in cele mai multe cazuri, nu se stie cu precizie ziua ovulatie, deci a conceptiei. La o femeie care are un ciclu regulat „ca la carte" de 28 de zile, atunci ovulatia are loc in ziua 14 (cu aproximatie). Astfel doctorii iau in calcul si cele 14 zile dintre menstruatie si ovulatie, adaugand de fapt inca doua saptamani la sarcina, si astfel, din punctul lor de vedere, sarcina este de 280 de zile sau de 40 saptamani (38 + 2 = 40) Pentru a fi convins de cele prezentate acceseaza si citeste http://feminitate.org/2010/04/sarcina-cat-timp-dureaza/

| anonim_4396 explică (pentru corbulalbrosu):

Mulțumesc mult de tot. Apreciez

22 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Perioada este perfecta. Chiar daca nu a ramas insarcinata pe 10.04, a ramas undeva in perioada 8-15.04

| Violleta2022 a răspuns:

Calculul mi se pare perfect posibil si credibil.
Daca era in perioada fertila si a ramas insarcinata in ziua de 10/04/2017 cand ai avut sex cu ea, data nasterii trebuia sa fie 2-3 ian. 2018.
Cum si-a planificat cezariana in 30 decembrie, a fost cu 4 zile inainte de ziua propiu-zisa a nasterii.
Pana aici, totul este corect si perfect credibil!

Sincer, nu vad nici o discrepanta in cifrele tale, inclusiv testul de la 3 sapt si ceva, tot corect si posibil arata, daca copilul a fost conecput pe data de 10 Aprili, pana pe 13 Mai sunt peste 3 saptamani.
Eu cred ca fata nu te-a inselat si nici nu te-a mintit!
Fa un test de parternitate pentru linistea ta sufleteasca, dar absolut toate calculele de mai sus, sunt perfect adeavrate si corecte, daca ai avut sex cu ea in ziua de 10/04 /2017 si a rams taman atunci insarcinata, lucru 100% posibil, daca fata era in perioada fertila (ovulatie).
Personal, eu cred ca copilul este 100% al tau!

| sofisis a răspuns:

A nascut la 38 de saptamani. E normal. Ce nu iti iese? Ce nu pricepi?

| anonim_4396 explică (pentru sofisis):

Mulțumesc frumos pentru părere

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu are nimeni de unde sa stie. Daca nici tu nu stii... poate nici ea nu e sigura.
De ce refuza testul?
Sustine ca copilul e al tau?

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Da asta susține.Nu spun ca m-a înșelat.Mi-e teama sa nu fi fost dinainte.Totul s-a întâmplat prea repede intre noi.Am făcut greșeală capitala de nu ma proteja. Spune ca refuza testul pentru ca se simte jignita.De asumat am început sa îmi asum dar problema e ca încep sa ma atașez și uneori stau cu dubii...

| sofisis a răspuns (pentru anonim_4396):

A nascut normal. La 38 de saptamani fara cateva zile, exact cum a spus. Nu se calculeaza lunile in sarcina ci SAPTAMANILE. In mod normal la 38 de saptamani sarcina ajunge la termen. Ea mai avea cateva zile pana la 38 de saptamani. Repet, care e dubiul tau ca nu pricep?

| anonim_4396 explică (pentru sofisis):

Mulțumesc frumos pentru implicare acum înțeleg happy

| sofisis a răspuns (pentru anonim_4396):

Deci e al tau. Si sincer, foarte aiurea ca te indoiesti de chestia asta.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

E bine ca ai cerut pareri totusi nu stiu daca e de ajuns pentru linistea si pacea ta sufleteasca. Oricum se va vedea daca copilasul iti seamana si daca chiar nu o sa iti semene deloc cred ca e de ajuns sa ii tragi big grin doua fire de par si sa le duci la analize. Succes.

| ionut288 a răspuns (pentru sofisis):

Poti face un calcul simplu si anume 38 de saptamani reprezintă 9 luni, problemă lui este urmatoarea: primul contact sexual ă fost în data de 10.04. 2017 iar în decembrie a născut, oare nu se poate vedea ca sunt 8 luni chiar 7 daca te gândești putin.Nu este obligatoriu sa fie înșelat poate femeia a avut un contact sexual inainte sa il cunoască și era deja însărcinată cand s-au cunoscut(gen 1-2 saptamani). Sarcina începe să se observe din luna 2-3 deci...

| sofisis a răspuns (pentru ionut288):

Nu sunt deloc 7 luni. Este sarcina la termen. Chiar foarte la termen.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Insista sa faci testul. Daca e al tau trebuie sa iti asumi responsabilitatea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Okay.Multumesc mult de tot

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| dalexbun a răspuns:

Sotul femeii este tatal copilului. Felicitati, taticule! Nu esti singurul bou care creste vitelul altuia.

| anonim_4396 explică (pentru dalexbun):

Rolul tău pe acest site este?! Ca nu prea înțeleg răspunsul tău tipic ironic romanesc. Daca nu poți ajuta și te plictisești cu viata ta încearcă ceva nou

| dalexbun a răspuns (pentru anonim_4396):

Normal ca nu intelegi nimic, nu toti pot discerne. Fiecare dupa nivelul lui.

| anonim_4396 explică (pentru dalexbun):

Presupun ca asta îți repeți zi de zi când te privești în oglinda? După frustrarea cu care.răspunzi de fiecare data se dovedește ca ești sub nivelul marii și te ascunzi în fata unor taste.Cei 7 ani de acasa(care cu siguranță îti lipsesc)spun de obicei ca trebuie sa ajuți un om când are probleme nu sa râzi de el.Dar când faci parte din acea categorie de români...

| ionut288 a răspuns:

Daca a nascut cu 3 zile mai devreme decat ar fi trebuit sa nasca normal inseamna ca era in 9 luni adica la termen sau hai poate 8 luni si ceva dar tot nu iese la calcul. Faci un simplu calcul 10.04. 2017 data primului contact + 3 saptamani mergem pe luna Mai...din mai pana in decembrie cate luni rezulta? 7.Deci a nascut cumva prematur? daca nu a nascut prematur este posibil ca ea deja sa fi fost insarcinata(cu alta persoana) la primul vostru contact sexual.
Acum gandeste-te daca este posibil, analizeaza situatia( cat timp liber avea in perioada aceea), cat de des va vedeati, locuiati impreuma sau nu, iesea in oras singura sau nu... exista destule variane sa iti poti da seama daca a fost insarcinata cu tine sau nu si cel mai sfant este testul de paternitate si daca se tot opune ai dreptul prin lege sa soliciti asta ea fiind obligata sa il faca.