| marianbobe a întrebat:

Buna ziua, nu mi-a venit ciclul de 2 luni si nu stiu de la ce e, ultimul act sexual a fost acum o luna si putin si am facut un test peste 3 saptamani de la actul sexual si a iesit negativ, stiti vreo cauza de ce nu imi vine ciclul?

12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Este simpla aflarea cauzei, mai ales ca esti sigur 100% ca nu-i gravida, DECI fata are ciclu de TIP NEREGULAT, care vine aleator, de aceea nu i-a venit 2 luni si vine numai cand vrea el.

Un ciclu de tip neregulat NU se poate calcula, estima si nu s epoate tine nici un fel de aplicatie sau calendar, fiindca este imposibil.

Cand femeia are ciclu de tip NEREGULAT se recomanda folosirea PREZERVATIVULUI la sex, fiindca nu se poate cunoaste niciodata cand este in perioada ovulatorie si cand nu.

| Floridori a răspuns:

Daca se exclude sarcina (poti repeta testul pentru a confirma sau infirma ipoteza), vorbim de o dereglare hormonala severa.
Orice ciclu care depaseste 45 de zile, ar trebui sa trimita femeia la medic.In cazul tau, vorbim de 2 luni, deci categoric mai mult de 45 de zile.

In primul rand, repeta testul de sarcina. Daca este pozitiv, mergi la ginecolog.
Daca iese negativ, atunci mergi neaparat la endocrinolog.Acesta iti va recomanda analize specifice si in urma rezultatelor, iti va recomanda un tratament. Apoi mergi si la ginecolog pentru a investiga daca si in ce masura aparatul reproducator a fost compromis in urma dezechilibrelor hormonale din organismul tau, avand in vedere ca exista afectiuni asociate, ca de exemplu sindromul ovarelor polichistice, dar si endometrioze, displazii etc.

Multa sanatate!

| marianbobe explică (pentru Floridori):

Nu sunt chiar 2 luni 60 zile, luan trecuta mi-a venit bine de pe 6 pana pe 13 dar de atunci nu a mai venit deloc, am ciclu de tip neregulat, in septembrie a venit bine dar de atunci pana acum nu a mai venit deloc

| Floridori a răspuns (pentru marianbobe):

Nu sunt 60 de zile, sunt 55...

Daca stiai ca ai un ciclu de tip neregulat, ar fi fost o idee buna sa mergi la endocrinolog de la varsta de 16 ani, daca ai vazut ca nu se regleaza ciclul.
Nu stiu ce varsta ai acum, dar cu cat trece mai mult timp, cu atat "stricaciunile" vor fi mai mari.

Ciclurile neregulate se datoreaza dezechilibrelor hormonale, iar acest proces este o reactie in lant, menstruatia neregulata fiind doar un simptom, in realitate, producandu-se mai multe procese prin care se dezvolta diverse afectiuni, cea mai intalnita fiind sindromul ovarelor polichistice.

Faci cum crezi ca este mai bine pentru tine, dar daca tot ai cerut aici niste opinii, sfatul meu ar fi sa repeti testul pentru a te asigura in ceea ce priveste prezenta unei sarcini si daca nu esti insarcinata, mergi neaparat la endocrinolog si mai apoi la ginecolog.

Asa am sa incerc sa fac, am 15 ani dar stiam ca testul de sarcina are 99 acuratete, chiar putea fi dat gresit rezultatul? mersi de raspuns

Credeam ca ai cel putin 20 de ani, din conversatie big grin

Repeta testul, daca poti si in functie de rezultat, mergi la medic.Fie vorbesti cu mama ta, fie astepti sa implinesti 16 ani si mergi singura.
Fiind atat de tanara, iei problema din pripa si este mai usor de rezolvat.

Chiar se poate sa fi iesit testul negativ incorect? l-am facut bine si imi e frica sa l fac acum iarasi...

Am uitat sa spun ca sexul a fost protejat, nu am facut niciodata neprotejat

Daca sexul a fost protejat, iar prezervativul nu s-a rupt ori deteriorat, atunci nu exista sanse de sarcina.
Am crezut ca a fost neprotejat, din moment ce aveai dubii in acest sens.

Ramane varianta cu medicul endocrinolog.

Nu am facut niciodata neprotejat, prezervativul nu s-a spart nu a avut nimic, dar dupa ce si a dat drumu l a scos, s-a sters si eu m-am asezat cu vaginul peste penisul lui dar nu s-a intamplat nimic, nu a intrat nimic poate 2 cm doar atunci aveam dubii dar dupa 3 saptamani a dat rezultatul testului negativ si nu ne am mai stresat, o sa incerc sa merg la endocrinolog, mersi mult

In urma ejacularii, pe uretra raman spermatozoizi. Daca baiatul nu urineaza si nu se spala dupa ejaculare, acei spermatozoizi se pot scurge in vagin daca exista o penetrare ulterioara, deci incearca sa nu te mai joci astfel, deoarece este riscant.
Sper sa fie bine.
Multa sanatate!

Nu a mai urmat nicio penetrare, nici macar nu a intrat cred, dupa aceea m-am sters, mersi, multa sanatate!