anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua, pe 28 Noiembrie dimineața la ora 12:00-01:00 am avut contact sexual neprotejat cu prietena mea și mi-am dat seama ca nu am avut prezervativ, atunci nu am continuat cu sex neprotejat, am continuat cu altceva dar ejacularea a fost afara.Chiar dacă ejacularea a fost afara, a doua zi la mai puțin de 12 ore de la actul sexual i-am dat pastila de urgentă. după 6 zile i-a început o sângerare asemănătoare cu menstruația(sângele a curs ca de-obicei,culoarea la sânge a fost normala, crampe de stop, a durat 6 zile)oare e menstruația sau e o alta sângerare ce are legătura cu o sarcina
Ultima menstruație înainte de actul sexual a fost pe 17 Noiembrie și când am făcut sex era pe 28 Noiembrie e posibil sa fi fost in perioada de ovulatie..chiar dacă nu mi-am dat drumu in interior și nu a durat mai mult de un minut contactu e posibil sa fie gravida După ce la 6 zile de la pastila i-a venit acea sângerare?
Sângerare care cred ca e menstruație dacă a durat 6 zile,culoarea la fel, a curs normal, crampe
Acea sângerare care cred ca e menstruația a venit cu aproximativ 10 zile inainte de următoarea menstruație

9 răspunsuri:
| AnemonaP a răspuns:

Cum s-a specificat si in răspunsuri, pastila a fost luată inutil. Nu era riscul unei sarcine, avand in vedere ca ejacularea a fost afara. Pastila de a doua zi este o pilula contraceptiva care se administreaza numai in situatii de urgenta, cand se stie sigur ca se poate ramane insarcinata. Daca tot aveti o relatie, prietena ta poate consulta un ginecolog pentru a alege alta masura de protectie.

| Dorin976 a răspuns (pentru AnemonaP):

Multumesc mult de raspuns!

Răspuns utilizator avertizat
| Floridori a răspuns:

In primul rand a luat pastila total inutil (sau "i-ai dat" pastila total inutil).

In al doilea rand, sangerarea ce apare la 5-10 zile de la administrarea pastilei de a doua zi, NU este menstruatie si nu poate fi considerata ca atare sub nicio forma.
Este un efect advers foarte des intalnit, in urma socului hormonal pe care organismul l-a primit dupa sintetizarea pastilei si care a provocat dereglarile specifice.

Menstruatia NU va mai incepe la data prestabilita si este posibil sa aiba menstruatii si cicluri dereglate si total atipice pe o perioada de minim 1 luna si maxim 12.

| Dorin976 a răspuns (pentru Floridori):

Multumesc de raspuns, atunci este posibil sa fie gravida?

| Floridori a răspuns (pentru Dorin976):

Sangerarea respectiva, ca efect advers nu infirma si nici nu confirma faptul ca pastila a fost eficienta sau ineficienta.Este strict un efect advers si nimic mai mult.

Cat despre sarcina, avand in vedere ca am scris inca de la inceput ca a fost luata inutil, cred ca se subintelege faptul ca din start nu exista risc de sarcina din moment ce spermatozoizii nu au ajuns in vagin.

| Dorin976 a răspuns (pentru Floridori):

Multumesc frumos pentru raspuns si scuze de deranj! Apreciez!

| Floridori a răspuns (pentru Dorin976):

Cu drag!
Multa sanatate!