| Karina1103 a întrebat:

Buna ziua! Sunt in a 15a zi de administrare de Logest si am observat ca de joi am niste scurgeri maronii, iar azi m-a durat ovarul stang si am observat mici urme de sange! Este normal? Mentionez ca iau de 2 ani ac si in luna aceasta le-am luat pe toate la timp!

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Sangerarea foarte slaba adica asa numutul ''spooting'' se poate produce in cazul in care pastila AC contine o cantitate mult prea MICA de hormoni. Hormonii actioneaza s asupra tesutului numit ENDOMETRU care acopera perete interior al UTERULUI si in unele cazuri membrana/pielea extrem de fina care acopera toata suprafata endometrului este afectat intr-o anumita masura si astfel incepe sa sangereze foarte putin si foarte slab. De obicei acest proces/fenomen al ''spooting-ului'' se produce incepand de dupa ce au fost folosite primele 12 - 14 pastile AC de pe folie.
Nu este cazul sa fii NICI SPERIATA si NICI INGRIJORATA fiindca este un proces de sangerare care este considerata si apreciata ca fiind ''NORMAL SA SE PRODUCA'' in cazul unor femei.
In cazul in care sangerarea te deranjeaza prea mult este indicat sa discuti cu medicul ginecolog care ti-a prescris aceasta marca de anticonceptional : LOGEST, fiindca numai el poate stabili daca este cazul sa o schimbe cu o alta marca de pastile AC care sa aiba un continut ceva mai mare de hormoni in continutul sau.
Repet, NU trebuie sa fii NICI SPERIATA si NICI INGRIJORATA in privinta eficientei contraceptive a pastilei Logest si nici in privinta posibilitatii ca ai fi putut sa ramai insarcinata, sau sa existe o sarcina formata si instalata in uterul tau
DE REGULA, aceasta sangerare de tip ''SPOOTING'' poate sa se produca in perioada in care sunt administrate ultimele 7 pastile AC active de pe blister/folie, adica pastilele din ultima treime, cele situate intre cea de a 15 la cea de a 21-a pastila (activa).
Poti sa intretii sex neprotejat fara nicio retinere si sperma poate fi ejaculata in vaginul;; pasaricii'' tale de fiecare data in toate cele 28 de zile ale unui astfel de ciclu menstrual perfect reglat si stabilizat.
Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, este nromal in cazul anticonceptionalelor, acesatea fiind efectele negative ale pastilei.