Le incepi in prima zi de mestruatie, abia in a 8 a zi vei fi protejata adica la a 8 a pilula, dupa terminarea celor 21 de pilule vei intra in saptamana de pauza (7 zile ) in care iti va veni urmatoarea mestruatie in a 8 a zi incepi urmatorul blister. O sa fi protejata mereu chiar si in pauza daca le iei corect. Sper ca te-am ajutat. Bafta!
Multumesc pentru raspunsuri, Yasmin se numesc anticonceptionalele. Din pacate, am uitat sa mentionez.
Bună!
Oare ce o fi aşa de GREU să citiţi un Prospect?
"CUM SA UTILIZATI YASMIN?
Când si cum sa administrati comprimatele filmate?
Blisterul YASMIN contine 21 comprimate filmate. Pe blister, fiecare comprimat este marcat cu ziua din saptamâna în care trebuie administrat.
Utilizati comprimatul la aproximativ aceeasi ora în fiecare zi, cu putina apa daca este necesar. Urmati directia sagetii pâna când ati terminat toate cele 21 comprimate. În urmatoarele 7 zile nu veti mai utiliza comprimate.
În decursul acestor 7 zile trebuie sa înceapa menstruatia (sângerare de întrerupere). De obicei, aceasta va apare în ziua 2 - 3 de la ultimul comprimat YASMIN.
Începeti urmatorul blister în a 8-a zi, chiar daca menstruatia continua. Aceasta înseamna ca veti începe întotdeauna un blister nou în aceeasi zi a saptamânii si, de asemenea, ca sângerarea de întrerupere va apare aproximativ în aceeasi zi, în fiecare luna.
Începerea primului blister YASMIN
Când nu s-au mai utilizat contraceptive hormonale în ultima luna
Administrarea comprimatelor YASMIN trebuie sa înceapa în prima zi a ciclului, adica în prima zi a sângerarii menstruale. Utilizati un comprimat marcat cu ziua respectiva din saptamâna. De exemplu, daca menstruatia apare într-o vineri, utilizati un comprimat marcat cu "vineri". Urmeaza apoi zilele în ordine. Puteti începe si în zilele 2-5, însa, în acest caz, asigurati-va ca folositi o metoda contraceptiva suplimentara (metoda de bariera) pentru primele 7 zile de administrare a comprimatelor din primul ciclu." - SURSA = Prospectul de la linkul :
http://www.medipedia.ro/......MIN-R.aspx
Deci, din moment ce ai început administrarea Yasmin în PRIMA zi de menstruaţie, atunci efectul contraceptiv intervine chiar din ACEA zi!
Având în vedere că eşti în a 13/14-a zi de administrare, eşti PROTEJATĂ şi poţi face sex cu ejaculare intravaginală, FĂRĂ riscul de a rămâne însărcinată!
De acum înainte, eşti PROTEJATĂ non-stop, INCLUSIV în zilele de pauză ( când ai menstruaţie ) - până când NU mai iei AC!
Deci, şi în lunile următoare ( indiferent de momentul în care ai menstra ).
Toate cele bune.
Depinde ce anticonceptionale folosesti incearca sa citesti prospectul lor oricun dupa 10-15 zile ajung la efectul dorit. Sper ca ai fost la un ginecolog care ti le-a prescris si nu le iei la nimereala pentru ca poti avea dereglari hormonale grave
Ei iau microgynon prescrise de medicul meu ginecolog si mi-a spus ca protectia incepe inca din primele zile de le administrare.