| Àmeliaaaaa a întrebat:

Bună ziua! Va rog mult cine știe sau a mai luat tratament asemănător..medicul ginecolog mi-a prescris un tratament pentru candidoza, una care mi-a tot recidivat și în tratamentul acesta mi-a prescris și nistatina, 2 dimineața, 2 seara. Întrebarea mea este următoarea, cum se utilizează? Se dizolva în gura sau se înghite? Tratamentul meu cuprinde și metronidazol și ovule meclon. Mulțumesc mult!

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pastilele nu se dizolva in gura niciodata, se inghit cu apa!

Ovulele nu se inghit pe gura, ci se introduc vaginal NUMAI seara la culcare cand stai intins ain pat fiind total interzis sa te mai ridici sau sa stai in fund, ca se scurg afara, de aceea nu te vindeci de candidoza.

Nu ai voie sa faci spalaruri vaginale pe perioada tratamentului si nici sex, pana la vindecarea completa.
Iubitul trebuie sa faca si el tratament cu crema (pe penis), ca sa nu te reinfectezi de la el.

Tratementul trebuie facut corect si repetat de 2-3 ori, pana la videcarea completa.
Adica dupa 2-3 saptamani de la terminarea tratamentului faci din nou analiza vaginala pentru candida si numai dace iese testul negativ, ai siguranta ca ai scapat definitiv de candida.

Pe toata perioada tratamnetului NU ai voie sa consumi: zahar, dulciuri, sucuri si alcool fiindca candida se hraneste cu zahar si in loc sa dispara, continua sa prolifereze in corpul si intestinele tale.

| dragodana a răspuns:

Salut!
Stiu cum este.La mine acel tratament nu a avut niciun efect.La mine merge Cervugid(ovule; 7 zile).O data am luat Candidasept de Fares(pastile) pentru ca facusem candida din cauza unor antibiotice. Daca te ti de luatul pastilelor Candidastop, si le iei pe toate, chiar scapi.