| alexxa_7786 a întrebat:

vroiam sa stiu daca in perioada celor 7 zile cat intrerup administrarea anticonceptionalelor sunt protejata. eu am luat cele 21 de pilule, am facut pauza de 7 zile dar ciclul menstrual nu a aparut inca. asa ca in cea de-a 8 zi am inceput administrarea anticonceptionalelor. exista riscul aparitiei unei sarcini daca am avut contact neprotejat in cele 7 zile? am procedat bine ca ca am inceput sa iau pastilele in cea de-a 8 zi?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da ai procedat bine...in mod normal esti protejata si in cele 7 zile de pauza deoarece anticonceptionalele te protejeaza tot ciclul menstrual(28 de zile)ai grija insa nu lua anticonceptionale daca doctorul nu ti le-a prescris. pot avea efecte nedorite de ex: ingrasare, fire de par crescute in locuri incomode etc

2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Anticonceptionalele se iau DOAR la indicatia medicului!
Teoretic, daca anticonceptionalul luat este cel adecvat, doza este reziduala si in perioada pauzei.
Insa, din pacate, multe femei iau anticonceptionale "dupa ureche", ieftine, care nu se potrivesc cu organismul lor, fara a se consulta cu medicul ginecolog. In aceste cazuri deseori si efectul este pe masura: efectul anticonceptional ale tabletelor luate este asemanator cu cea a aspirinei sau piramidonului - adica fara nici un efect!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna Alexxa! Este greu sa definesc ce se intampla. S-ar putea sa fii insarcinata sau sa ai o problema medicala. Te rog sa opresti imediat pilulele pentru ca pot sa fie daunatoare daca esti insarcinata.Mergi si discuta cu doctorul de familie pentru ca de cele mai multe ori, lipsa menstrei se datoreaza uneia dintre cauzele de mai sus.