| viorelaaa a întrebat:

Bunaahappy M-am hotarat sa iau anticonceptionale, dar nu sunt deloc informata in legatura cu ele.Stiu decat ca se administreaza in fiecare zi la aceiasi ora.Problema care e...ginecologul! Vreau sa ma duc zilele astea la un control, ca sa-mi prescrie ce anticonceptionale sa iau. N-am mai fost niciodata, si ma voi duce singura, pentru ca niciuna din prietenele mele nu stiu ca mi-am inceput viata sexuala.As vrea sa stiu daca aveti idee cat costa o consulatie, si ce analize trebuie? adica ce o sa ma puna sa fac ca sa imi dea anticonceptionalele potrivite? plus ca de la o vreme eu am si dureri urinare si mi-ar prinde bine acest consult...si m-as bucura daca anticonceptionalele m-ar ajuta sa ma ingras, asa cum se zice.Multumesc f mult!

3 răspunsuri:
| viorelaaa explică:

Aaa.si am uitat sa intreb ce fel de pastile sunt anticonceptionalele? adica daca sunt in dimeniuni mici, normale sau sunt gen oxacilina? ca daca sunt din acelea mari, gumoase, eu nu pot inghitii...

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In general, iti trebuie un consult ginecologic, un test de secretie si un test Papanicolaou. In functie de ginecologul ales, toate fac in jur de 200 de lei. Atentie! daca esti minora, legea prevede ca trebuie sa fii insotita de un parinte. In principiu, daca ai peste 16 ani, vei gasi medici care sa te consulte si fara parinti. Alte analize nu mai ai nevoie. Intreaba medicul sau asistenta tot ce vrei sa stii si n-ai inteles. Sunt niste pastilute mici si rotunde, foarte usor de inghitit.

| petria a răspuns:

Dr nu-ti va face decat un tuse vaginal, ca asa se intampla la orice consult la ginecolog.(tuseu vaginal-iti introduce 2-a degete in vagin sa vada daca totul e normal, tinand cont ca ti-ai inceput viata sexual, nu te speria nu-i dureros deloc ci doar enervant iar pe alte fete excitant, depindebig grin)iar pastilele ti le va da in facut de varsta, greutate si de alti factori care ar influenta negatv efectul lor.(daca ai avut vreo boala mai serioasa sau chiar acu ai ceva), oricum iti va explica totul dr ca asta e meseria lui. fa-ti curaj si du-te! ca p viitor sa nu regreti.CURAJ!