Sangerarea NU se produce in mod obligatoriu in toate cazurile de dezvirginare. Producerea sangerarii sau lipsa acesteia, depinde de mai multi factori printre care cel mai important este cel care se datoreaza gradului de vascularizare a pielitei himenale, sau a caracteristicii himenului de a avea constitutia elastica si din acest motiv acea perforatie/gaurica existenta in himen din nastere, sa se poata largi foarte mult in diametru fara sa se crape/lezeze si astfel penisul sa poata sa treaca prin himen fara sa-l rupa, situatie in care nu se produce deloc sangerarea. Pentru a nu fi acuzata ca nu ai fi fost virgina in momentul intretinerii primului sex real, atat tu cat si iubitul tau ar fi indicat sa cititi cu atentie constatarile si concluziile specialistilor rezultate in urma studiilor medicale efectuate pe aceasta tema : "Se poate considera ca fiind o situtie cat se poate de normala ca in momentul dezvirginarii sa nu se produca deloc sangerarea si asta dintr-un motiv simplu fiindca pielita himenului nu este deloc vascularizata situatie intalnita in cazul a circa 47% dintrefete/femei. De asemenea in cazul a circa 11% dintre femei himenul se rupe inainte de sexul de dezvirginare din cauza faptului ca himenul din nastere a fost extrem de subtire sau anemic si s-a rupt din alte motive asa cum este descris in mod profesional/medical in revista Descopera.ro din care am extras urmatorul fragment : ""Adesea în trecut, dar şi în zilele noastre, este cerută dovada virginităţi unei fete, iar legat de acest aspect s-au dezvoltat numeroase obiceiuri legate de momentul deflorării. Situaţia a dus mai ales in trecut chiar si in zilele noastre la numeroase drame, cu atât mai mult cu cât conform studiilor medicale, doar 42% dintre femei se nasc cu un himen care poate sângera în momentul deflorării. La circa 47 % dintre femeile lumii, himenul este foarte flexibil şi se rupe relativ târziu mult după primul contact sexual, uneori abia in momentul nasterii primului copil, în schimb în cazul unui procent de 11 % dintre femeile rămase, himenul acestora este atât de subţire încât se poate rupe cu uşurinţă în timpul unor desfaceri mai ample ale picioarelor, in timpul unui balet, spagat, gimnastica, la practicarea excaladei/a catararii sau alpinismului ori a ciclismului, sau spre exemplu în timpul efortului intens depus în urcarea pe munte. Probabil ca si TU te afli printre cele care pot fi acuzate pe nedrept de o fapta inexistenta, fiindca multor ''imbecili moralisti'' le lipsesc cele mai elementare cunostinte si informatii in aceasta privinta. Ar fi indicat ca mai intai fiecare sa citeasca si sa se informeze corect si doar pe urma si doar daca au argmente clare, certe si corecte sa lansezi acuzatii mai mult sau mai putin fondate. Multa sanatate! http://realitateadamboviteana.ro/de-ce-nu-ne-mai-plac-virginele/
Ce vor sa spuna pana acum cei doi care au raspuns este ca lucrul asta depinde de la persoana la persoana. Daca prietenei tale (dau un exemplu) s-a rupt cu durere si sangerare mai multa, asta nu inseamna ca si unei alte fete i se va intampla la fel. Himenul e ca si oricare alta parte a corpului, la unele persoane bratul este mai lung, la altele mai musculos etc. Oricum, nu este un lucru de speriat atata timp cat se iau precautii. Se pot folosi lubrifianti de la farmacie, partenerul poate sa nu fie o bruta etc.
Buna!
Nu exista un raspuns concret la niciuna din intrebari.Toate astea sunt in functie de organism.
Cantitatea de sange la ruperea himenului difera in functie de organism. La unele femei nu sangereaza aproape deloc, iar la unele, sangereaza abundent.
In ceea ce priveste cum se rupe, acesta se poate rupe si de la efort, inaintea unui act sexual propriu-zis.
Durerea ruperii himenului in timpul primului act sexual, iarasi difera de la organism la altul. Unele simt o durere insuportabila, iar altele doar un usor discomfort cateva secunde. Stiu astea din sursa sigura si din proprie experienta. Sper sa te fi ajutat acestea.
AlexEjmecheru întreabă: