anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cand imi dau seama ca sunt gravida? am avut primul contact acum doua saptamani si a inceput sa-mi fie rau, am stari de voma, somnoleta excesiva, mai e o saptamana pana trebuie sa-mi vina menstruatia. Dar ma sperie gandul ca e posibil sa fi ramas gravida. Pot sa-mi dau seama dupa doua saptamani ca sunt gravida?

4 răspunsuri:
| kh1ss a răspuns:

S-a inventat medicul ginecolog si testul de sarcina.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Simptomele au aparut prea devreme ca sa fie legate de sarcina. Fie sunt legate de altceva, fie iti induci tu aceste simptome din teama de sarcina. Asta nu exclude posibilitatea unei sarcini.
Din pacate e prea devreme pentru un test de sarcina concludent. Poti sa-ti faci unul din urina de dimineata, dar daca este negativ, nu te baza prea mult pe rezultatul lui. Pentru un test concludent mai asteapta vreo 7-10 zile. Nici o vizita la ginecolog nu te-ar ajuta acum, fiindca e prea devreme pentru ecografie, la consult nu poate fi identificata sarcina si, de altfel, nici nu se indica un consult acum fiindca ar putea sa afecteze negativ fatul daca cumva esti insarcinata.
In concluzie, simptomele pe care le ai nu au nici o legatura cu o posibila sarcina. Vei sti daca esti insarcinata abia peste vreo 10 zile. Linisteste-te, nu mai fi speriata, in definitiv un prunc e o minune nu o nenorocire si, daca esti insarcinata, grijile si temerile i-ar putea face rau copilasului tau.

| canarita a răspuns:

Va dau un sfat:inainte sa va f... i, consultati manualul...

| rap4life a răspuns:

Iti garantez, daca vei folosii PREZERVATIV, de preferat DUREX, nu ramai gravida.