| yoop a întrebat:

Cand incepe ovulatia? De exemplu mi-a venit CM pe 24 noiembrie, iar pe 29 am avut un contact sexual protejat dar cand a iesit, prezervativu a ramas in vagin si a curs sperma din el. Problema e ca mi-a curs sperma pe la intrarea in vagin, m-am dus si m-am spalat repede. Dar totusi am o teama, de aceea as vrea sa stiu care sunt zilele cand incepe ovulatia happy

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ovulatia se desfasoara intr-o singura zi, cam la jumatatea ciclului mentrual. Asa ca daca ai ciclu perfect regulat (adica in 6 luni consecutive ai avut maxim o zi de abatere) de 28 de zile, ovulatia e undeva in jurul zilei a paisprezecea. La datele oferite de tine, cam pe 7 decembrie. Dar trebuie tinut cont ca spermatozoizii traiesc in caile genitale feminine cam 3 zile, si tot asa si ovulul.
data de 29 a fost la tine ziua 6 a ciclului menstrual, zi cu risc minim daca indeplinesti doua conditii: ciclul tau e regulat si nu dureaza niciodata sub 26 de zile.

3 răspunsuri:
kratos
| kratos a răspuns:

Uite aici raspunsul tau http://www.pravaliata.ro/ovulatie-fertilitate.htm!

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Stai linistita, nu se intampla nimic, totusi pentru siguranta ta peste 21 de zile de la contactul sexual fa un test de sarcina pe care sa il repeti peste 3 zile.

Abh
| Abh a răspuns:

Dacă nu ţi-a venit Campionatul Mondial pe 24, stai liniştită, nu era programat atunci.