TREBUIE să spui EXACT ce tip de tablete iei ( denumirea ) - că aici nu-i "loterie"!
Răspunsul diferă în funcţie de tipul tabletelor!
Sunt tablete care se iau în prima zi de ciclu şi au efect anticoncepţional doar după 7 sau 8 zile!
Dar sunt tablete care se iau în prima zi de ciclu şi care sunt "inscripţionate" cu ziua săptămânii - dacă iei prima tabletă corect ( deci cea cu inscripţia aferentă acelei zile ), atunci au efect din PRIMA zi!
Dacă nu iei tableta corect inscripţionată ( cu ziua aferentă ), atunci nu au efect decât după 7-8 zile ( depinde de tipul lor )...
Tabletele anticoncepţionale se iau NUMAI la prescripţia medicului, care TREBUIA să-ţi spună şi cum să le iei!
Înainte de folosire TREBUIE citit cu ATENŢIE şi prospectul, şi trebuie urmate cu "stricteţe" recomandările din acesta!
În caz contrar, poţi avea surprize "neplăcute"...
După câte ştiu, în cazul tabletelor Karissa, chiar dacă se iau din prima zi a ciclului menstrual, în primele 7 zile NU eşti protejată şi TREBUIE luate măsuri contraceptive alternative ( aceste tablete NU sunt dozate zilnic, nu sunt notate cu zilele săptămânii şi nu se ia o anume tabletă în fiecare zi )!
Doar cele care au inscripţionată ziua aferentă şi se iau doar în acea zi ( pe acelea NU ai voie să le "schimbi" între ele ) induc "protecţia" din PRIMA zi!
Pe prospectul lor nu scrie acest lucru, în cazul începerii tratamentului, dar au această precizare în cazul trecerii de la alt anticoncepţional la Karissa - situaţia este similară, CITEZ :
"În aceste cazuri, sunt necesare masuri contraceptive suplimentare în timpul primelor 7 zile de administrare a noului contraceptiv."
Vezi şi prospectul la linkul : http://www.prospecte.net/prospect-karissa-anticonceptionale/4 SAU http://www.farmaciiledona.ro/......I29807.pdf
Pai am luat si eu si protectia incepe dupa sapte zile dar eu le luam in ultima zi a menstruatie:*
Nu te poti increde din prima luna in ele. Dupa parerea mea, renunta la ele...iti distrugi organismul, iti spun eu din propria experienta. Faci cum stii.:*
Eu stiu ca protectia incepe abia dupa 10 zile de la momentul inceperii primului blister(asa mi-a spus ginecologul meu) cel mai indicat ar fi sa consulti un ginecolog pentru a stii cu exactitate si alte lucruri legate de interactiunea anticonceptionalelor cu alte medicamente si multe altele.....asa vei primi raspuns cu exactitate la toate intrebarile din acest domeniu