anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cand o femeie intra la menopauza, inseamna ca ii dispare cheful de sex, ii scade energia sexuala? Sau cum se manifesta treaba asta, pe scurt?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

La menopauza nu dispare cheful de sex, doar se diminueaza, dar exista hormoni sintetici care sunt prescrisi si care ajuta ca femeia sa fie exact ca inainte.
In ziua de azi, femeile nu mai sufera la menopauza. poate cele de pe la tara, care habar nu de existenta medicilor endocrinologi, care pot prescrie creme, ovule cu hormoni (vaginale), o pastila mica-mica pe cale orala, sau chiar spray cu hormoni, care se pun la incheietura mainii si care iti permit sa functionezi perfect nprmal, cu demnitate si incredere, ca inainte, putand fii activa, energica, plina de viata, fericita samd.

Acelasi proces similar femeilor se intampla si barbatilor: andropauza.

5 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

La a mea nu i-a dispărut deloc cheful Aș spune chiar că dimpotrivă, i s-a mai accentuat.

| Donsavas a răspuns:

Dacă nu ia tratament de substituție hormonala, da, ii scade libidoul. Menopauza inseamna infertilitate definitiva, nu neapărat lipsa interesului sexual.

| ancaval a răspuns:

Nu mai are menstruație, nu mai poate face copii.

| Bozgi200 a răspuns:

Din câte știu eu, cu cat o femeie înaintează în vârstă cu atât de mare este pofta.

| Negoiu a răspuns:

Menopauza nu se manifestă la fel la femei. Unele au bufeuri, stări de iritabilitate, altele trec mult mai ușor peste această fază. La unele le scade mai mult sau mai puțin libidoul, la altele deloc. Apare uscăciunea vaginală și preferința femeii mai mult pentru felație decât pentru sex normal. Depinde...