anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care e diferența dintre atașament și dragoste?

O femeie are o aventura de o vară cu un bărbat. Conversează, fac sex, se simt bine, sunt pe aceași lungime de undă, dar el trebuie să plece în străinătate și revine tocmai la sfârșitul primaverii anului viitor. Deși țin legătura pe WhatsApp, ea duce dorul ieșirilor cu el, plânge de dorul lui și vizionează amintirile ieșirilor cu el (filmări, poze).
Mai adaug că ea este o fire pretențioasă/selectivă la bărbați, fiind indiferenta cu cei care au abordat-o in trecut dar nu au atras-o, dar pe el îl alintă, ii spune "Te iubesc", lucru pe care nu l-am mai spus nici unui tip până atunci.

In cazul de față putem vorbi despre îndrăgosteală sau atașament?
S-a indragostit de el sau e doar atașată?

Răspuns Câştigător
| Emma30555 a răspuns:

După opinia mea e vorba de iubire, indragosteala cum spui tu. Ii este dor de el. Dar este și un atașament, deși cum spunea alt utilizator atașamentul poate fi ceva toxic uneori, adică e mai mult psihologic atunci când de fapt e nevoia de a fi cu cineva nu neapărat acel cineva, dar în cazul asta cred ca e vorba de iubire și atașament sănătos. Pentru mine a fi atașat de cineva are multe înțelesuri, poti fi atașat și de un animalut, o planta chiar, un colectiv la munca etc dar când te îndrăgostești și iubești cred ca poți face diferența fără sa ți explice cineva care e diferența fiindcă simți acele emoții tu nu altul care își da cu părerea

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Atasamanetul nu este iubire si nici indragosteala, este un sentiment de alipire, de cineva drag sau cineva din familie, sau de cineva care te sustine, fara musai sa-ti fie iubit sau iubita.

Sunt doua sentimente diferite, care pot apare dupa ce te casatoresti si devii atasat de sot/sotie.

Poti fii atasat de asemenea de un parinte, care te iubeste mai mult.
Sau poti fii atasat de un unchi sau matusa, care te intretine si sustine financiar pe perioada scolii sau in viata.

| Violleta2022 a răspuns:

In cazul povestii tale, nu este atasament si nici dragoste, ci pur si simplu materialism, femeia vrea doar banii barbatului si atunci se linguseste ca sa obina ce-si doreste.

| doctorandus a răspuns:

Cauti un raspuns exact la niste termeni vag definiti.

| dullcat a răspuns:

E destul de simplu din perspectiva mea.Atasamentul e mai putin intens decat dragostea.

| relian a răspuns:

Atasament cand faci sex si ce mai spui? Atasamentul apare atunci cand dispare sexul si ai stat ani la balamuc cu acea persoana.

Deci acel sentiment ce spiui tu atasament apare la batrinete.Atunci pentru ca dispar multe, atractia fizica, sexul, viata sa tina impreuna cei 2 parteneri, secreta un alt hormon, unu al obisnuintei, al atasamentului fata de partener, ala tine legati oamenii la batrinete.

Cind esti tinar, cand esti f activ sexual, atunci esti minat de un alt hormon, numit al dragostei, sau cum lo mai numi unia.

In cazul tau fata este indragostita lulea, cam aia se intimpla.Atasata nu are cum sa fie, pentru ca ala e departe oricum, atsamentu apare cand stai cu cineva zi de zi.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Ambele

| Ilovedinero a răspuns:

In cazul de fata(dupa parerea mea) este vorba de dragoste.(Din nou dupa parerea mea) atasamentul este ceva toxic, ceva obsesiv.Era doar un atasament daca ea ii spunea " hai acasa" sau " cine stie cu cine umblii" si rahaturi de genul ca sa il faca sa se simta prost ca a plecat. Daca ea sta si ii duce dorul este vorba de dragoste deoarece stie ca el s-ar putea realiza mai bine acolo iar diferenta dintre atasament si iubire este ca atunci cand esti atasat de cineva vrei mereu sa fii pe primul loc in viata lui, vrei sa fii miezul si viata lui si vrei sa traiasca pentru tine.Cand il iubesti il ajuti sa se realizeze, il sustii si il incurajezi.Sincer cred ca daca parintii mei nu erau asa cum sunt eu nu cred ca stiam ce este iubirea adevarata.

| DorinaK a răspuns:

Rozalia in ce rahat te-ai varat!

| Magistratul a răspuns:

Hei! Prin atasament am trecut eu,nu m-am indragostit niciodata,odata m-am atasat. Raspunsurile sunt la tine, atasamentul vine dupa o perioada mai indelungata in care ai avut tangente cu cineva, acum depinde de persoană acea perioada.
Te judeci "la rece" si observi despre ce este vorba, desigur trebuie sa fi matura in gandire sa faci asta, tu esti singura care are raspunsurile.