Cele mai eficiente si performante metode contraceptive sunt cele care actioneaza pe baza hormonala. In ultimele decenii, stiinta medicala a inventat mijloace de contraceptie sigure si eficiente, dar totodata adaptate stilului de viata alert si foarte incarcat al femeii moderne. Dintre toate metodele hormonale, pilula contraceptiva, anticonceptionala (AC) este cel mai des folosita, avand o eficienta de peste 99%. Continutul de 1 sau 2 hormoni poate fi diferit de la un tip de pilula la alta, putandu-se adapta foarte bine necesitatilor femeii. Pilula are si beneficii non-contraceptive, terapeutice. Insa la implinirea a peste 50 de ani de existenta, pilula contraceptiva incepe sa aiba concurenti importanti, fiindca pe piata au aparut noi metode contraceptive sigure, discrete si confortabile cum ar fi inelul contraceptiv NuvaRing, sau implanturile subdermice cu actiune indelngata de 3 ani -Implanon sau de 5 ani -Jadelle. INELUL CONTRACEPTIV reprezinta cea mai sigura metoda contraceptiva inventata pana in prezent deoarece gradul de protectie asigurat depaseste procentul de 99, 7%, care se situeaza mult peste cel oferit de pastilele anticonceptionale (AC) si asigura o protectie CONTRACEPTIVA incomparabil mai mare (de zeci/sute de ori) decat cel asigurat de prezervativ. In cazul in care sunt folosite pastilele AC, sau inelul NuvaRing, HORMONII existenti in continutul acestor produse actioneaza asupra OVARELOR a caror activitate este practic BLOCATA, INHIBATA adica OPRITA si astfel este IMPIEDICAT in proportie de 100% procesul de FORMARE, DEZVOLTARE si MATURIZARE a OVLULUI, deci/in consecinta NU se produce OVULATIA si din acest motiv NU MAI EXISTA nici PERIOADA FERTILA. Ovarele isi vor relua activitatea si vor reincepe sa produca din nou ovule incepand cu luna in care NU va mai fi folosite metoda respectiva. Pana in acel moment pe intreaga perioada cat sunt folosite pastilele AC, sau inelul NuvRing, este peste 99% IMPOSIBIL sa se formeze o sarcina. Este un lucru absolut sigur fiind demonstrat in cei peste 55 de ani de cand au fost inventata aceasta metoda si se produc si folosesc aceste pastile AC si mai nou/recent inelul NuvaRing. Hormonii din aceste produse actioneaza asupra celor 3 mecanisme cheie de impiedicare a unei sarcini. 1. ) Blocheaza ovulatia: ovarele sunt trimise la odihna/oprite din functionare si ovulatia nu mai are loc. 2.) Daca totusi in cazuri cu totul exceptionale ovulatia se produce accidental, atunci hormonii impiedica procesul de nidarea, adica NU se permite fixarea ovulului fertilizat in endometru. 3. ) In plus, sub actiunea hormonilor MUCUSUL CERVICAL produs de colul uterin devin atat de dens si aderent, incat NU permite trecerea spermatozoizilor din vagin in uter, astfel ca au ca rol si transformarea mucusului cervical intr-o secretie cu totul ostila spermatozoizilor. Din aceste motive
sperma poate fi ejaculata in vagin fara nicio retinere fiindca atat timp cat inelul NuvaRing este mentinut in vagin, formarea unei sarcini este practic IMPOSIBILA. Sperma ejaculata in vagin se scurge din aceasta impreuna cu secretia vaginala cu care se amesteca. Daca inelul creaza disconfort atat femeii cat si/sau barbatului in timpul sexului, acesta adica inelul in fiecare zi se poate scoate pentru o perioada de maxim 3 ore, insa este recomandat ca acest timp sa nu se depaseasca 2 ore. Dupa spalarea inelului cu apa rece acesta se reintroduce in vagin. In concluzie poti avea incredere 100% in protectia perfecta asigurata de aceasta metoda contraceptiva revolutionara. In tarile dezvoltate se foloseste de peste 15 ani cu rezultate exceptional de bune. Teoretic o sarcina se poate produce cu totul accidental, la circa 120 de ani de folosire a acestui inel. Sex placut si reconfortant. Iti indic sa accesezi urmatoarele 2 articole pe aceasta tema : http://www.sfatulmedicului.ro/......ginal_6048 si http://www.adevaruldespreavort.ro/......ezervativ. La varsta ta NU este indicata montarea steriletului in uter. Multa sanatate!
Pilulele anticoncepționale: combinate, fără estrogen, cu progesteron
Pilulele anticoncepţionale reprezintă una dintre cele mai avantajoase şi mai eficiente metode de contracepţie. Dacă folosiți anticoncepționale, gradul de risc al apariţiei unei sarcini nedorite este foarte mic (1%) dacă sunt utilizate corect. Totuşi, practica ne arată că 8 din 100 utilizatoare de contraceptive orale rămân însărcinate în decursul unui an. Motivul eşecului anticoncepţionalelor îl reprezintă administrarea greşită a acestora - de exemplu, atunci când uităm să luăm o pilulă sau mai multe în ultima săptămână a ciclului de administrare. Astfel de omisiuni cresc considerabil riscul de a rămâne însărcinată.