| Emeraude a întrebat:

Care este cea mai veche melodie de dragoste? In ce an a fost interpretata prima data?

Răspuns Câştigător
| Alexandru a răspuns:

Tare dificila intrebarea asta. De cautat in arhiva personala a cunostintelor muzicale.
Eu as spune ca prima melodie de acest fel care a fost cu adevarat un succes si care a reprezentat un "salt inainte " in muzica,(melodii de dragoste si nu numai ), a fost "Magic Moments " a lui Perry Como lansata in 1957. Mi se pare de departe melodia deschizatoare de drumuri.
A urmat apoi magnifica melodie a lui Ben. E. - legendara "stand by me " care si astazi mai trezeste amintiri si starneste bucurie in sufletul oamenilor care o asculta.
Si in sfarsit, pe la finele anilor ' 60, mai exact in 1967 a fost lansata o melodie-etalon de dragoste si nu numai, o adevarata legenda : "all you need si love " - The Beatles care a facut inconjurul lumii si daca nu ma insel, detine un, record si o premiera absoluta in muzica- lansarea melodiei a fost urmarita de peste 400 de milioane de oameni si asta numai in 25 sau 26 de tari ceea ce este intr-adevar uimitor...
Dupa parerea mea, cam acestea au fost melodiile care au initiat muzica buna si care mai apoi au avut un caracter auxiliar pentru Frank Sinatra, Elvis Presley, Lynn Anderson si multi altii.

Numai bine si... Emeraude, imi plac intrebarile tale, imi antreneaza memoria si cunostintele!

8 răspunsuri:
| Emeraude explică:

Multumesc frumos, mie imi plac raspunsurile tale - la obiect si folositoare happy.

| Emeraude explică:

@Alexandru: multumesc pentru detaliile amanuntite si implicit, pentru vremea pierduta pentru a le scrie pe toatehappy.
@imortal: multumesc pentru melodie, nu o stiam, e foarte frumoasa happy.

| Alexandru a răspuns:

Si perfectionist fiind pana in madiva oaselor, nu merita sa o las pe Emeraude fara detalii in toate afirmatiile mele. Emeraude trebuie sa stie cat mai mult, e de datoria mea sa imi fac datoria.

Am omis sa spun ca "Stand by me " in prima versiune a fost lansata in 1961 iar varianta finala pe care unii din noi e fredoneaza si astazi in anul 1969.
Numai bine Emeraude si...la cat mai multe intrebari de genul acesta. E o arta sa stii sa pui si intrebarile iar tu o detii din plin.

| Alexandru a răspuns:

Si eu iti multumesc mult Emeraude... Cerebralitatea unei persoane nu se evidentiaza doar din raspunsurile sale ci si din intrebarile pe care le pune.
Numai bine!

| Alexandru a răspuns:

Nu le-am uitat doar ca acestea au fost cele mai semnificative. De altfel, e si greu sa mentionezi toti artistii. Prin anii '20, '30, '40 nu prea era deloc liniste si oamenii nu isi indreptau atentia asa de mult spre muzica...
Muzica a fost in concordanta cu stiinta. Am vrut sa scriu despre asta cat mai concentrat si mai succint.
Sper ca nu te-am suparat, Imortal!

| Alexandru a răspuns:

Iata ca mai sunt si oameni in adevaratul sens al cuvantului aici pe site. chiar ma bucur.Sincer,nu ma asteptam la raspunsul acesta din partea ta, ma gandeam ca o sa ne pierdem in atacuri la persoana pe aici.
Si Doamne... ce fata impaciuitoare mai este Emeraude.Simtea ca se profileaza un conflict, si a vrut sa indrepte lucrurile intr-un mod cat se poate de diplomat.
Felicitari amandurora!

| imortal a răspuns:

Astea ti se par tie vechi, nu as vrea sa incep cu cele din 1920 sau 1930 ca te bag in ceata, dar cred ca ai uitat multi/e artisti...Bob Bylan(Sweetheart Like You ), Dean Martin (The Things We Did Last Summer), Louis Prima(I'm In The Mood For Love) care a cantat si vestita mel din desenele jungle book, frank sinatra(i'll never smile again), ella fitzgerald, edith piaf (la vie en rose), acestia fiind prin anii 40...the platters(only you) omg, nat king cole (when i fall in love), elvis presley, the everly brothers (all i have to do is dream), bee gees, john lennon, bob marley, the beatles, eric clapton, the doors, elton john, genesis, abba, phil collins, the scorpions, the rolling stones, ub40, the police, bryan adams, enya, motown legends, diana ross, lionel richie, sinead oconner, celine dion, rod stewart, righteous brothers. din 50 pana mai acum, unii din ei. cam asta e istoria spusa asa pa fuga daca stau bine sa-i caut si sa-i notez iti mai scriu vreo 3 -4 pagini. cert e ca melodiile mai mult pentru asta au fost facute, pentru a exprima dragostea, ca mai apoi s-a ajuns si la alte emotzii, e partea a 2. iar tie eme iti dedic mel asta righteous brothers-Unchained Melody :*

| imortal a răspuns:

big grin nu ma supar alex ...Doamne fereste. ma bucur Eme ca iti place melodia tongue