Îndrăgosteala este o nebunie frumoasă de început plină de patimi şi fiori, iar iubirea/dragostea (romantică) este un fel de îndrăgosteală maturizată, trecută prin foc şi apă, trainică, frumoasă, complexă şi stabilă...
Pe naiba! Ai avut tu un roman de sandra brown pe tema asta? Stii tu ce e dragoste romantica? Nu te mai lauda.
Alege-ţi o altă obsesie, dacă tot e musai e trollezi. Zău că ai devenit agasant.
Diferenta intre ati placea, a fi indragostit si a iubii este aceeasi ca intre Acum, pentru o vreme si Totdeauna
Ba frate intelegeti ca si daca am 13 ani stiu multe
O persoana 'in calduri"(fiziologic ) este indragostita. A iubi este imaterial, de neatins.
Deci eu cand ma uitam la p0rn eram indragostit?
Eufemistic vorbind A.De fapt erai in calduri.Si mie mi se intampla. De obicei ma indragostesc simultan de mai multe.Care cade prima. Dar si daca -mi place numai una singura (sunt obsedat de ea), imi este suficient sa o surprind in brate la cineva si mi se face scarba.
Iubirea rar exista. Nu are treaba numai cu sexualitatea. Iubirea e unica sau inexistenta in viata. La tine cine stie?
Si mai completez ca sa ai o referinta: daca o iubesti, te bucuri si cand o imbratiseaza altul, te bucuri ca e fericita. Cand esti indragostit i-ai lua gatul ei sau altuia acela care i-o trage.Ca sa zicem asa. Eu iubeam atat de mult o femeie incat i-am declarat ca i-o trag si ei si iubitului ei. A ramas nitel descumpanita.Si a mers cu mine la urma.
Ma rog, asta teoretic, practic e un pic cam greu, pentru ca daca iubesti "o iubita" (adica nu pe mama, sora, catelul), mai ramaane niste dragoste inerenta. Este greu sa separi complet dragostea de iubire.
E absolut adevarat.Cred ca ce vrei tu sa propui, in cazul rezolvarii s-ar fi dat Premiul Nobel. Dar, ma gandeam, mintea mea in gandul ei :unde mai era frumusetea lumii, daca nu erau aceste 'taine'? Ne-am fi plictisit desigur.
Ai mare dreptate: exista interferente. Daca faci dragoste, poti sa si iubesti, uneori.
Poti sa-ti iubesti mama, dar e o idee proasta sa fi indragostit de ea.
A fi indragostit este faza de la inceputul unei relatii, cand ai fluturasi in stomac si parca esti stapanul lumii, totul este frumos, etc.
Iubirea este cand ti foarte mult la o persoana si ai putea face orice pentru ca ei sa-i fie bine. Iubirea poate fi manifestata pentru mai multe persoane (copii, parinti, frati/surori, prieteni, animale, etc.)
Prima data te indragostesti iar dupa ce ti se raspunde la fel incepi sa iubesti aceea persoana.
La 12 ani ai tai degeaba iti explic, revino cu intrebare peste 3 ani si mai stam de vorba
Imi pare rau de tine, dar sa stii ca chiar daca am 13 ani stiu multe pentru varsta mea...
Asta crezi tu, ca stii multe, dar te amagesti singurica bre
A fi indragostit de cineva - este un sentiment temporar, trecator dar foarte intens cauzat de prezenta cuiva care iti suscina atentia, te atrage, fie prin fizic fie prin altceva. Acest sentiment acapareaza mintea aproape total pentru o perioada si afecteaza gandirea rationala. Oamenii indragostiti sunt cei mai predispusi la nebunii sau actiuni iesite din comun (pe care nu e fac in mod obisnuit). Eu percep starea de a fi "indragostit" mai mult ca pe o patima, pasiune, aproape obsesie temporara, o energie incredibila, dar care in cele din urma dispare (nefiind alimentata sau in urma unei dezamagiri) sau se materializeaza intr-un sentiment mult mai profund si indelungat, acela de "a iubi".
A iubi pe cineva - este un sentiment de lunga durata, profund si rezistent la perturbari de mica amploare (certuri, neintelegeri), care apare in doua cazuri: in urma unui sentiment temporar de a "fi indragostit" sau in urma unui proces indelungat de cunoastere a unei persoane si care trece treptat prin starile: admiratie, respect, placut, atasament, drag. Trairea nu apare niciodata spontan si nici nu dispare rapid, pentru ca este cladita la un alt nivel decat cea descrisa anterior. A iubi pe cineva inseamna mai mult a-ti fi drag/a-ti pasa de cineva, a fi foarte atasat, a te atrage, a respecta foarte mult, dar toate la un loc.
Iubirea e pentru toti cei din jur, dar a fii indragostit e pentru persoana iubita.
Pai cand iubesti e pupi cu persoana aia va tineti de mana si cand esti indragagostit urmaresti persoana si daca alegi sa te uiti la Star Wars tu gresesti totul sa nu te uiti nici la primul episod da dependenta mai multe sfaturi amuzante la id alexboss_2011@yahoo.com
Esti indragostit de o persoana atunci cand iti place de ea, si iubesti atunci cand ai o relatie cu persoana respectiva si ajungi sa o iubesti.
Poate ai 13 ani, poate stii multe, OnuOnulica nu a vrut sa te jigneasca, si nimeni nu vrea, spunandu-ti ca nu esti pregatit sa aflii, dar asta nu aflii de la altcineva, o descoperi tu singur. Fiecare persoana traieste diferit si relatia de dragoste si sentimentul de 'indragosteala'. Nimeni nu iti poate explica, pentru ca la tine, sigur nu va fi la fel.
AlexEjmecheru întreabă: