Care este diferenta dintre dragoste si obsesie?
Nu te-au facut amandoua sa stai treaz noaptea, sa bantui pe strazi, o victima a propriei tale imaginatii, a propriei inimi?
Nu te-ai scufundat in amandoua cu capul inainte, in nisipuri miscatoare? Nu e fiecare barbat indragostit un prost si fiecare femeie o sclava? Dragostea e ca ploaia: se transforma in gheata sau dispare. Acum o vazi, acum nu o mai gasesti, indiferent cat de mult cauti. Dragostea se evaporeaza.
Obsesia este mai reala, doare, ca o piatra in pantof. Nu dispare intr-o clipa. Un telefon de dimineata plin de regrete. O scrisoare care spune " Draga, la revedere din partea mea ". Obsesia are un gust familiar. Ceva ce stii de o viata. Se instaleaza si sta la panda, ramane cu tine. O emotie ce ar trebui legata si aruncata la gunoi, inlocuita cu ganduri mai serioase, mai putin dureroase, mai pure... spune Alice Hoffman. Eu sunt de acord cu ea. Tu ce parere ai? De cate ori ai adunat de jos bucatele din inima ta calcata in picioare de el?
Cea mai frumoasa dovada de dragoste este aceea cand desi iti iubesti partenerul la nebunie sa il lasi sa plece pentru a fi fericit cu altcineva.Sa pui fericirea lui mai presus de suferinta ta.Asta ar face un om indragostit
Un om obsedat s-ar da de ceasul mortii incercand sa lege de el persoana respectiva. Dar nu exista lanturi pentru a lega gandurile si nici catuse pentru a sechestra la domiciul sentimentele
Dragostea este sentimentul pentru dragostea cea,, adevarata,, iar obsesia este etunci can esti atasa de cineva atat de mult incat disperi dar nu e obligatoriu sa te placa si parteneru/partenera pe tine
Dragostea este un sentiment frumos si nobil. Asta este prima diferenta intre ele. Obsesia este total opusa. Ideea este ca dragostea este un sentiment prin care iti manifesti intelegearea, iubirea, respectul, mila pentru o persoana. Si dragostea isi pastreaza totusi niste limite in ceea ce priveste realitatea. In schimb, obsesia este o tulburare a vointei prin niste idei fixe si printr-o dorinta irezistibila de a face un act determinat indiferent de consecinte. In general obsesia apare in momentul in care unii din noi suntem respinsi de catre partener. Parerea mea este ca in astfel de situatii, este bine sa acceptam ce simte si cel de langa noi, chiar daca acest lucru nu ne face fericiti. Viata intotdeauna merge mai departe.
Nici una...adika iti trebuie obsesie si mult tupeu sai spui si sai demonstrezi persoanei iubite ca o iubesti.
Cand iubesti preferi sa vezi persoana resoectiva fericita cu altcineva daca pe tine nu te mai vrea, cand esti obsedat, preferi sa o vezi moarta decat cu altcineva
Nu stiu de ce nu pot trimite mesaj.iti explic in randurile ce urmeaza:
deci este vorba despre o fosta colega din sc generala pe careia insa nu ii stiu numele de familie(eram in clase paralele)
ea intre timp s-a mutat in galati si as vrea sa dau cumva de ea pentru ca am ceva important sa-i transmit. daca imi poti lasa un e-mail/id iti trimit si poze cu ea.
dat fiind faptul ca galati este un orasel micut poate ai vazut-o candva.
multumesc foarte mult