| Damian a întrebat:

Care este scopul dragostei? sa ne bucuram... sau sa suferim?
daca totul este o idee preconceputa? "dragostea", o fi doar o atasare temporara, sau pretext pentru nevoia de gasire a unui partener de procreare, sau satisfacerea placerilor sexuale, profit, sau toate la un loc, chiar exista dragoste sau este o farsa proasta facuta de lume, si noi simtim efectul placebo? te pune pe ganduri. a?

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Da dragostea la o parte din viata oamenilor, si ce ramine? Nimic! Suntem creati pentru a iubi si a fi iubiti. Da, dragostea poate fi confundata cu o atasare temporara, cu un pretext pentru satisfacere sau profit, insa daca exista falsuri, nu inseamna ca nu exista si originalul. Dimpotriva, falsul atesta existenta originalului.
Scopul dragostei? Raspunsul e dur, dar si frumos. E... suferinta. Dar nu numai atit. E bucuria de a fi in doi. Adevarata dragoste sacrifica totul pentru cel iubit, si adesea aceasta inseamna suferinta, uneori nu e usor deloc, dar si, daca raspunsul e la fel din partea cealalta, satisfactia pe care o primesti in schimb, e de neegalat cu nimic din aceasta lume.
Isus Hristos, modelul suprem al dragostei, s-a sacrificat mai intii, murind intr-un mod oribil, si azi are milioane de oameni in lume care Ii raspund cu dragoste la sacrificiul Sau, unii din ei mergind chiar pina la moarte pentru aceasta.
Nu, dragostea nu este o farsa proasta, e lucrul care tine intreaga umanitate, e lucrul care face viata frumoasa atunci cind apare.

12 răspunsuri:
GânduriAlbe
| GânduriAlbe a răspuns:

Nu este o idee preconcepută. Dragostea nu te face să suferi dacă e împărtăşită şi dacă e cu adevărat dragoste! Dacă simţi etc. Dacă sentimentul există şi nu e doar o atracţie de moment, scopul ei este fericirea. E îţi dă fericirea, toată de care ai nevoie. Există dragoste adevărată, numai că rar se întâlneşte! Baftă!

| Hmmmm a răspuns:

Nu stiu ce cred unii, dar p mine una dragostea este cea care ma motiveaza.
tot ce am facut pana acum si tot ce voi face d acum inainte a fost si va fi pentru ca iubesc.indiferent daca este vb d o persoana sau un lucru.
m-am bucurat pentru ca am iubit, am si suferit.asta e...asa e viata.am invatat f mult iubind si sunt sigura ca voi mai invata si d acum incolo. dragostea fata de cineva iti ofera satisfactii atat p plan spiritual cat si p plan sexual.
cand iubesti te atasezi d o persoana, e inevitabil. uneori acest sentiment dispare, alteori cu timpul devine din ce in ce mai puternic.
vreau sa cred, imi place sa cred si sper ca exista dragoste adevarata. vreau sa cred ca o voi gasi si eu candva.imi place sa cred ca undeva ma asteapta un om care ma completeeza, d care sa ma atasez, p care sa il iubesc si sper ca voi gasi acea iubire care creste si ramane in timp, nu dispare cu odata cu trecerea lui.

| ioandreii a răspuns:

Odata eram cu un prieten si am reintalnit o fosta colega din scoala generala, o fata ce imi deveni draga, dar nu numai mie. Si prietenului meu ii era la fel de draga. La inceput m-am aratat interesat de fosta mea colega. Iar mai apoi am inceput sa calculez posibilitatile. Intr-o astfel de stuatie te gandesti "cel mai bun castiga". Dar cine e mai bun? Aceasta intrebare mi-a dat de gandit. Si am ajuns la concluzia ca prietenul meu e cel mai bun. Adica cel mai bun prieten, evident, cine ar fi acceptat ca este cineva mai bun ca dansul. Si asta m-a facut sa privesc situatia in modul in care doi se iubesc si al treilea ii iubeste pe amundoi. Si discret m-am retras din subtila asa zisa competitie.
Da dar, doar rational, in mintea mea sinele a inceput razboiul; strigand: ei nici nu se iubesc iar tu esti fraerul. ei se vor bucura dar tu vei murii, incet, in tine. De ce nu lupti. De unde stii tu ce e bun pentru ea. daca doar tu esti in stare sa o faci fericita? Ea e derutata de masina lui. L-a ales fiindca ai lasat sa se intample asta. Vei regreta amarnic fiindca nu vei rezista sa-i vezi cum in fata ta se bucura unul de altul. Trezestete tinere.
Am inchis ochii si am suspinat. nu am raspuns provocari. Am asteptat sa vad ce se intampla.
Ce s-a intamplat? La despartire eu am ramas cu aproapele meu iar el a cerut sa-i povestesc despre fosta mea colega.
Atunci sinele mi-a soptit: bravo baiete e timpul sa-ti faci treaba. e timpul sati amintsti de esecurile ei de umilintele pe care tu le cunosti. Doar stii cati o amageau cand era credula si neexperimentata. Si ce daca nu-ti amintesti, inventezi frate. Apoi explica-i prietenului tau ca ea nu e de dansul. El e fara experienta in timp ce ea din cauza dezamagirilor nu mai are inima, se foloseste de toti si se razbuna pe toti barbati pentru a intoarce umilinta ce a suportat-o de fiecare data cand a incercat sa iubeasca.
Eu am inghit in sec si cu jumatate de gura am infruntat sinele spunand:
Ionut, alina e o fata desteapta, draguta si cred ca va potriviti.
Nu puteam sa-i spun mai multe. Ma durea inima prea tare, sinele urla in mine. Ce faci fraiere, le faci lor jocul. Au facut ei ceva pentru tine vre-odata. Cine a fost langa tine cand iti era greu. Doar eu. era timul sa ne bucuram si noi de viata.
Cand ajung acasa ghici cine suna? Alina. si incepe:
Te-am sunat fiindca de cate ori am avut nevoie de tine mi-ai fost alaturi si m-ai ajutat.
sinele: daaa, si tu unde ai fost cand am avut nevoie de tine? unde tradatoareo.
continua ea:
stii de fapt te-am sunat deoarece sunt incantata de prietenul tau, care m-a invitat diseara in oras si nu stiu nimic despre dansul.
sinele:
fiara-o asta mi-o spui in fata. nu stii cat ma ranesti.
continua ea:
-tu ce parere ai despre dansul? -intotdeauna ai fost mai deosebit si am avut incredere in tine am nevoie de sfatul tau.
sinele: te liguseste asteptand de la tine sa-i spui lucruri frumoase pentru asi infrunta teama si constiinta ce nu o lasa sa iasa cu un necunoscut noaptea. Misterul a seduso. Baiete e timpu sa aplici legea talionului, ochi pentru ochi dinte pentru dinte. Nici tu nici el. E timpul sa-i explici ce obsedat sexual e dansul, arata-i ce pariu a pus cu tine ca dansa va cadea intr-o saptamana. Spune-i cat de prefacut e. Spune-i cum manipuleaza fetele ca sa-i cada, fii tu bunul prieten care o salveaza din bratele fiarei si bucurate de trofeu.
Atunci am infruntat eul din mine. Imi muscam buzele si povesteam cat de sensibil e prietenul meu. Radeam fals si-i povesteam fapte lui demne sau comice care au sedus-o.
In timp ce sinele zbera.
Ce dracu faci, oprestete. el e inamicul, cum sa-l lauzi? nu poti fi asa de prefacut. esti nebun? nu asta simti tu. ce zosnic poti fiii. unde iti este demnitatea? ma auzi oprestete, el nu ar fi facut asta pentru tine.
iar eu in timp ce fortat imi impuneam sa povestesc cu atata pasine, imi spuneam in inima mea: daca nu o pot face nu sunt un om liber. nu ma mai pot lasa controlat de impulsuri, trebuie sa dau glas libertatii din mine.
atunci simteam cum sinele foloseste orice mijloace pentru a induce durerea in minte. mi-am dat seama ca ma cunoaste mai bine decat ma cunosc eu. am simtit cat de greu e sa suport durerea lui. am vazut de cata vreme il slujesc. ma obisnuisem cu el iar el era parte din mine.
dupa ce am pus jos receptorul am simtit in inima mea o eliberare de tot ce este pamntesc. am simtit dragostea adevarata. iubeam tot ce ma inconjoara. eram in stare sa-mi sarut "dusmanii". sa le fac pe plac tuturor. nu mai tineam cont de mine. doream sa ma topesc in inima celorlati. simteam cum in inima tuturor pot gasi un punct care ma transcede, doream sa le arat ca nu au nici o suferinta, dar modul in care privesc ei lumea ii face sa sufere.
mi-am dat seama ca adevarata dragoste se inaste prin jertfa, prin respect fata de persoana iubita.ca dragostea nu cere nimic doar se bucura de fericirea celuilalt, si e in stare sa-si dea viata pentru a pune capat suferintei aproapelui.
dar asta nu a durat. smecherul s-a intors curand mult mai vicleam de aceasta data.
urmatoarele mele relatii m-au facut sa inteleg cum ne iubim noi oamenii. am inteles ca frumusetea este un inger distrugator. el distruge viata celui ce o poseda dar si viata celor ce o ravnesc.
m-am gandit, daca unele femei pot iubi in special barbati simpatici cu un corp atletic, cu banii si respectat de toti din jurul sau fac asta doar din cauza ca au nevoie sa-si saisfaca: pofta trupului, lacomia si mandria. acestea sunt cele trei incercari ale lui iisus hristos in desert. acestea sunt cele trei arme ale vicleanului. doua patimi ale sinelui si una a truplui.
dar nu numai femeile sunt asa, la fel si barbatii, la fel si eu.
scuze ca v-am ocupat pagina si timpul

| nobody_9468 a răspuns:

Youh...eu stiam deja toate astea!
Exista si dragoste, asta stiu sigur!
Cred ca in ziua de azi totul e pentru satisfacerea placerilor sexuale si profit! Procreerea deja nu mai inseamna nimic, s-au inventat atatea "cauciucuri" incat lumea nu mai are chef de facut copii!

Bafta.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Toate la un loc, dar si mult mai mult decat atat, in sensul pozitiv! dar si putin placebo!

Intr-o anumita masura dragostea este si putina autoamagire, si putina "nevedere" a defectelor partenerului, si altruism, dai si putin masochism, uneori, din pacate!

De aceea e atat de cautata, dorita, invocata, cantata, si sursa a atator poezii, romane si cantece.

| Damian explică:

Aici se vorbeste de viata reala, nu de visele lu Shakespeare

| Flav a răspuns:

Nu ma pune pe ganduri, fiindca cred in dragostea pura, platonica.
Scopul ei? Sa simtim ca traim, ca suntem oameni.

| mgtow a răspuns:

In ziua de azi dragoste nu mai e doar suferinta si amar

| ioandreii a răspuns:

Damian margiea vieti tale adevarate e acolo unde ai reusit sa ajungi cu experienta. Dincolo e fixtiune de ce care nu ferit, dar depinde de tine ce alegi in libertatea ce crezi ca o ai.

| Aniitaaa a răspuns:

Dragostea e toot ce ai spus u acolo sus
eu in momentul asta urasc "dragostea", pur si simplu ma scarbeste
din cauza "dragostei" mai am un pic si am mana rosie si ochii cam la fel
si doar pentru ca un idiot m`a inselat...

| Razvan a răspuns:

Nu ma pune pe ganduri.Am avut si eu o perioada neagra in care ma gandeam la dragoste.Pana m-am lamurit.De ce sa imi pierd timpul cu intrebari pe care probabil si le-au pus milioane de oameni inaintea mea si sa nu incep sa iubesc? Sau macar sa fac loc dragostei in viata meahappy

| Aniitaaa a răspuns:

Ma scuzati pentru raspunsul ala laughingoh go on...plss nu bagati in seama laughing

Întrebări similare