Dragostea e altruista, sexul e egoist...asta e prima diferenta care imi vine in minte.
Nu pot sa fiu de acord cu mariazet45, nu poti face o asociere de genul asta sex=prostitutie...prostitutia intr-adevar inseamna exclusiv sex, dar sexul nu implica neaparat prostitutie.
La intrebarea "ce e mai bine", raspunsul e clar... dragostea te face sa vezi lucrurile in perspectiva, sa iti faci planuri pentru doi, sa dai si sa primesti...
Sunt doua lucruri diferite, percepute diferit.Totodata dragostea intr-un cuplu de casnicie implica si actul sexual, si atunci cele doua nu pot fi separate.Sunt ca un tot unitar.
Dragoste faci cand iubesti si te afli intr-o relatie stabila si de lunga durata, sex cand nu ai un partener stabil, dar te mai intalnesti cu cineva, din cand in cand...pentru ca, asta e, cine nu recunoaste, minte, e o nevoie fiziologica!
Normal ca e mai bine sa faci dragoste, ai mult mai multe senzatii placute, plus ca stii ca iubesti si esti iubit/a.
Cand faci sex, placerea e doar senzoriala si de moment!
Dragostea e mai buna. Te daruiesti pe tine, nu esti egoist ca in sex cand vezi numai nevoile tale.
Fara atac la persoana sau cum era aia? Draga Andreutz, eu nu sunt vreun animal sa simt nevoia sa am descarc. Eu mi-am spus parerea personala, ce cred ca este mai bine dintre aceste doua concepte. Nu ai trecut tu prin patul meu sa vezi ce si cum se procedeaza.
Sunt diferite dar nu sunt opuse si nu se omoara intre ele. Cine ti-a zis ca mult sex face sa dispara dragostea? Poate mult sex in afara relatiei, dar nici intr-un caz intre cei doi indragostiti. E bine sa faci de toate, insa fiecare la timpul si cu partenerul potrivit.
Eu prefer ambele... daca am o relatie stabila, e loc de dragoste clar...este mai "altfel", mai tandru, mai romantic bla bla... daca nu am prietena, e loc de sex binenteles...pentru simplul fapt ca este o nevoie fiziologica a omului, nu ca as obsedat sau mai stiu eu ce.
Eileen, din moment ce mi-ai dat stupid, presupun ca nu esti de acord cu mine...si deci pentru tine exista doar dragoste, nu si sex...deci tu daca simti nevoia la un moment dat sa te "descarci" cu un prieten oarecare (adica nu un iubit stabil) nu vei face niciodata sex, vei face doar dragoste...corect?
Draga eileen, dar unde vezi tu atac la persoana? pune-ti niste ochelari sa vezi mai bine...nu am zis absolut nimic rau sau jignitor la adresa nimanui, implicit nici la adresa ta...prin acea descarcare m-am referit la sex, doar ti-ai dat seama...de cand este sexul o jignire? eu stiam ca este doar o nevoie fiziologica cat se poate de normala...cine afirma ca dupa o perioada lunga de abstinenta nu duce dorul unei partide de "sex" sau "dragoste" atunci e cel mai mare mincinos de pe fata pamantului...sau cel mai mare onanist... una din doua
Dragoste fac cei care se iubesc, sex fac prostituatele pentru a se'' descarca ''la fel si barbatii
POI SUNT DIFERITE PT CA AT CAND FACI SEX NU ESTE NECESAR SA EXISTE SENTIMENTE, IN schimb AT CAND FACI DRAGOSTE TRESA EXISTE SI SENTIMENTE. IAR ELE SE GASESC MEREU IMPREUNA PT CA DEOBICEI INTR-UN CUPLU... CEI 2 INCEP PRIN A FACE DRAGOSTE SI SFARSESC PRIN A FACE SEX... SI AMBELE SUNT INDIKATE... ESTE BN SA FACI SI DRAGOSTE DAR E BN SA MAI FACI SI SEX...CA SA NU APARA ACEA RENUMITA monotonie ...ACUMA FIECARE CUM VREA...
Da care e mai buna? Ca nu m-ai lamurit.Stiu ca's bune amandoua da care-i mai buna si de ce?
Va multumesc pentru raspunsurile voastrea, dar tot nu ma-ti lamurit. Intrebarea mea este mai complexa si am primit doar raspunsuri partiale.Deci cititi mai bine intrebarea si vedeti unde e pus punctul pe " i "
Andreutz, si eu ti-am dat stupid. O fata serioasa poate sa si arda si tot nu isi rezolva nevoile cu un "oarecare". Mai sunt oamenii pe lumea asta cu stapanire de sine si autocontrol sexual.
Consider ca sunt doua lucruri care nu se pot separa. Sexul este "sarea si piperul" dragostei. Sexul, in sine, este un instinct animalic.
Poi dragostea categoric nu ar trebui asociata q sexul.este o diferenta mare.sexul sau "one night stand".bine pot s afie si mai multe nu implica sentimente.cred ac o relatzie din moment ce incepe sa se consume pe aceasta cale.incepe sa se strice.partenerul iti va cere tot mai mult.pana se va plictisii de tine. spoi va vedea alta care i se pare lui mai interesanta si inaccesibila si te paraseshte. dragostea este altceva.sa simti k ti-e dor de acea persoana si k ii duci lipsa f des.inainte sa adormi sa iti zboare fugitiv gandul la el/ea.sa simti ca ai nevoie de acel cineva.sa vrei sa fi in preajma lui.sa iti doresti sa iti imparta si tie sentimentele.sa fi trista in sufletul tau daca ti se pare k nu iti mai acorda atentie.etc.cred ca unde exista sex nu exista dragoste, sau daca exista se va distruge treptat.parerea mea asta nu inseamna k trebuie sa fie si buna.in speranta k ti-am putut fi de ajutor:*
Cand faci dragoste te gandesti mai mult cum sa faci pe celalat sa se simta bine, si sa_i dem cat il iubesti prin asta.cand faci sex te gandesti numai la tine si el numai la el .iese ceva. e bine sa le faci pe aman2 nu isi are rostu`ultima intrebare,, faci ce simti cand vrei
Pai sunt bune ambele. dar dragostea o faci cu cineva care te doreste pentru sufletul lui, in mod altruist.care tine la tine.
Remusopen întreabă: