Bună.
Prezervativul pe primul loc: eficacitate, dublă protecție, se poate folosi la orice oră din zi și din noapte, nu produce alergi, nu îngrașă și nici nu slăbește, se cumpără fără rețetă medicală, etc.
Este singura metodă contraceptivă care oferă protecție de 99%, celelalte fiind sub 98%.
Pe locul doi și următoarele sunt sterilizarea chirurgicală (ligaturarea trompelor), contraceptivele orale, plasturi contraceptivi, contraceptivele injectabile, steriletul, inelul vaginal, spermicidele locale externe (ovule spumante, spray, cremă, foițe), coitul întrerupt, etc.
Pa, pa.
Prezervative. Protejeaza impotriva ITS-urilor (infectii cu transmitere sexuala) si a sarcinii. Acum nu mai sunt prezervative din mat de oaie, sa zici ca diminueaza placerea, sunt finute, lubrifiate, in diverse forme, culori, arome. In plus, fata de anticonceptionale, prezervativul e responsabilitatea amandurora. Amandoi pot avea grija sa il aduca, il poate pune oricare dintre ei etc. Anticonceptionalele=chimicale care pica doar in grija femeii.
Legiuitoarea, te inseli de data asta. Corect e ITS. Ceea ce se transmite este virusul, boala e ceea se dezvolta. Exemplu: se transmite virusul HIV, se dezvolta BOALA SIDA. Si iata si o sursa suplimentara de informatie pentru tine, pe langa recomandarea de a intreba un educator de sanatate (in afara de mine). http://ro.wikipedia.org/wiki/ITS
Ai uitat la HIV transmiterea de la mama/tata la fat. Dar in cazul tatalui, riscurile pot fi reduse prin procedura numita "spalarea spermei", daca mama e seronegativa. Imi pare rau ca te-ai simtit atacata, dar asta este problema ta, nu a mea. Eu mi-am expus punctul de vedere, zic eu, intr-o maniera amabila; la cursul de educatori de sanatate pe care l-am absolvit s-a abordat special problema aceasta (fiindca multi dintre noi, inclusiv eu, spuneau BTS-uri). De atunci folosesc termenul ITS, indiferent ca tu esti sau nu de acord cu el.
Cat despre votul de "stupid", mi s-a parut ca ai zis o chestie pe langa subiect. Si daca s-a mai intamplat in trecut e din acelasi motiv. Nu ma intereseaza "raspunsurile ca la carte", ci raspunsurile corecte. Si aici inchei discutia (in public, o putem continua in privat, daca doresti), pentru ca am vazut cu ocazia altor discutii in contradictoriu ca ti-e greu sa renunti la punctul tau de vedere (sau macar sa accepti ca exista si altele corecte, pe langa).
@Legiuitoarea nu crezi ca aici era nevoie de raspunsuri si nu de atacuri si ironii! O puteai face in privat asa cum te si rugase @psiholoaga! Important este cum se spune corect si nu scoala pe care o ai!
Prezervativul... Nu are reactii adverse, nu ingrasa, nu produce dereglari hormonale, etc...
@deluxe - anticonceptionalele nu sunt 100% sigure. In functie de tipul lor pot fi 96-99% sigure.
Prezervativ...scapi de mai multe griji precum bolile sau o sarcina nedorita. Daca il folosesti cum trebuie este cea mai buna metoda.
Calendarul, iar daca situatia o impune, prezervativul! Restul metodelor, toate au efecte secundare sau adverse! De la anticonceptionale si pina la sterilet!)
Asa cum spune majoritatea, prezervativul este cel mai indicat. Presupun ca nu vrei sa iei de acum anticonceptionale. Matoda calendarului ori coitus interuptus sunt printre cele mai riscante metode, asa ca evita-le.
@animadab... de ce sa fac acum intelegi de ce e mai bine pentru mine acolo decat aici nu am noroc cu prezervativele acolo nu le folosesc... ejaculeaza pe spate. aici mi-e frica sa facem fara...
Prezervatuvul este cel mai bun conceptional nu numai ca te protejeaza de sarcinile nedorite dar te protejeaza si de boli mult succes
Prezervativul, dar nici el nu este sigur 100% .....se poate ruoe, aluneca, etc. Anticonceptionalele sunt sigure 100%.
Bună.
@Psiholoaga, nu am nevoie de lecţii tocmai de la o jurnalistă. Studiază zilnic şi apoi să ataci. Tu ai greşit, nu eu. Citeşte cărţi de specialitate, nu link-uri. Sunt destule persoane care susţin că ştiu, cunosc şi se simt lezate când se face o observaţie.
Mulţumesc pentru stupid şi nu este primul, chiar dacă am dat un răspuns "ca la carte" dar am o diplomă în domeniu. Sunt mai citită ca tine.
B. T. S.- boli cu transmitere sexuală = HIV, este o boală, nu infecţie deoarece nu se mai vindecă. Asta este marea diferenţă între o infecţie şi boală.
De acord cu tine: s-a infectat cu o infecţie care ulterior se dovedeşte a fi o boală incurabilă.
De aici vine şi exprimarea: afecţiune acută (este primul episod, şi este de debut) şi afecţiune cronică (afecţiune remitentă care nu se vindecă, se ţine sub tratament pentru a nu deveni şi mai agresivă: exemplu - SIDA!)
O infecţie se tratează cu antibiotic într-un interval de timp cuprins între 3-5-7, maxim 10 zile. Dacă se depăşeşte acest interval de timp, apar complicaţii: ulceraţii, gastrite, micoze pe fond de antibiotic, etc.
Cei care sunt bolnavi de Sida, au în tratament multe antiretrovirale, antivirale, vitamine şi săruri (sper că ştii că atacă sistemul imunitar iar calea de contaminare, una dintre ele este cea sexuală pe lângă transfuzia de sânge, ustensile medicale contaminate - acul de seringă!?!)
De măi, Psiholoaga, ce să-ţi fac? Înţelegi ce vrei!
O zi bună.
Pa, pa.
Legiuitoarea: sa stii ca si eu am auzit ca nu se mai spune BTS, tocmai pentru motivele expuse de psiholoaga. Diferenta pe care o faci tu intre boala si infectie e iar gresita. Si inca ceva: nu te mai supara cand altii te corecteaza. Incearca sa folosesti ajutorul lor pentru a te dezvolta. Psiholoaga a vorbit foarte frumos cu tine. Nu acelasi lucru pot spune si despre tine.