Buna, sincer sunt un utilizator devotat Nikon, am avut cateva "sapuniere" ( acele aparate compacte ) si un Nikon D60 si un D3000
Ce pot sa-ti zic e ca ultima gama de la Nikon, si anume Coolpix, adica cel la care te uiti tu, nu isi mai merita pretul. Am facut comparatie intre camera mea veche si una noua, si trist e ca pozele au iesit mult mai bine cu cea veche.
Senzorul e mic, si sunt prea multi mpx, si practic trebuie inghesuiti toti pe un mic mic senzor. Si de aici efectul de zgomot/noise/purici pe lumina putina mai scazuta.
Verioasa mea si-a luat un Canon. Cel mai ieftin, nu-mi amintesc sigur numele, e la Emag oricum, il poti gasi acolo. Pot zica ca pe timp de zi pozele sunt aproape ca cele facute de un aparat foto semi-profesional.
Deci desi ador Nikon, daca ai bani putini, iti recomand cu caldura Canon.
Sper ca te-am ajutat. Sfat : du-te in altex, au aparatele expuse, fa poze cu ele.
Sauuuuu ia de la Emag, ai posibilitatea sa returnezi produsul dupa 30 de zile daca nu esti multumita. Nu au nevoie de niciun motiv, doar le zici ca nu e ce te asteptai. Profita de asta. (sa pastrezi toate ambalajele daca ai de gand sa il returnezi. )
Ai aici o lista. Daca vrei doar un aparat ok de facut poze ia-ti un model ieftin, pentru ca Nikon-urile sunt toate bune din cate stiu.
http://www.cameredigitale.ro/......tale/Nikon
Eu am Nikon Coolpix l120.
E la un pret rezonabil. 10 milioane ^^. Face poze foarte buneee.
Http://www.emag.ro/aparate-foto-compacte tot ce vrei si preturi destul de ok parerea mea:P