Conditia strict necesara si obligatorie pentru ca o sarcina sa se poata forma/sa ia nastere se poate realiza NUMAI daca intruna sau in toatecele 4-5 zile ale PERIOADEI FERTILE a ciclului menstrual ajunge IN VAGIN indiferent prin ce mod si in ce cantitate SPERMA VIABILA. Metoda de protectie denumita ca cea a calendarului poate fi folosita cu rezultate foarte bune, insa NUMAI in cazul in care CICLUL MENSTRUAL este de tip foarte REGULAT care isi mentine aceasta caracteristica in mod permanent, fiindca in aceste conditii este o metoda eficienta si verificata. Sarcina NU se poate forma sau sa ia nastere in afara zilelor fertile si nici prin intermediul lichidului preejaculator. In cazul in care se formeaza o sarcina si aceasta se instaleaza in endometrul din uter, primele simptome reale de sarcina pot sa apara insa NU in mod obligatoriu si NU in cazul tuturor femeilor insarcinate, dupa trecerea a minim 5-6 saptamani de la data fecundarii ovulului. Sanatate!
Pai si de exemplu, daca luna asta vine de 28 iar luna viitoare de 29 sau 30, e regulat sau nu? Se poate folosii metoda aceea in acest caz?
Ciclul menstrual pentru a fi catalogat si considerat REGULAT, trebuie sa aiba in mod constant acelasi numar de zile si aceasta constanta sa se mentina cel putin pe o perioada de minim 8-9 cicluri menstruale consecutive. Se pot admite din cand in cand sa se produca mici abateri insa acestea sa fie de +/- 1 zi (maxim 2 zile dar doar odata la mai multe cicluri). In cazul in care ciclul menstrual are lungimea de 28 de zile aceasta poate fi apreciata ca fiind REGULATA numai daca doar din cand in cand se constata abateri de natura : 28, 28, 29, 28, 27, 28, 29, 28, 27, 28, samd.
Am mai citit undeva ca si daca vine menstruatia, se poate sa fii insarcinata? E adevarat?
In cazul in care exista o sarcina instalata in uter, se pot produce in primele 2 maxim 3 luni, anumite scurgreri de secretii uterine care sunt foarte diferite ca si aspect si cantitate fata de o menstruatie autentica si carora li se atribuie absolut gresit calificativul sau denumirea de ''menstruatie peste sarcina''. Toate relatarile cat si ''povestirile'' referitoare la acest subiect sunt vehiculate de tot felul de copii care habar nu au despre ce vorbesc de fapt, sau de catre niste agarici ageamii si retardati complet lipsiti de cunostinte medicale si/sau de informatii precise, exacte, corecte. Asa numita menstruatie ''peste sarcina'' de fapt se manifesta sub forma unor scurgeri de secretii care au un aspect mucilaginos care poate avea tenta sangvinolenta, insa sunt intratat de diferite de amestecul de resturi de tesuturi si sange (si uneori si cheaguri) care este eliminat in timpul menstruatiei adevarate, incat orice femeie care priveste cu mai multa atentie respectiva secretie, rareori va face o confuzie atat de grosolana. In cazul in care totusi exista dubii sau planeaza incertitudini mult prea evidente, in acel caz dupa cea de a 7 zi de asa zisa menstruatie atipica, se impune sa fie efectuat un test de sarcina, al carui rezultat va indica in mod foarte precis situatia reala privind existenta sau lipsa hormonului hCG in urina. Pentru a fi 100% sigur se poate efectua si un test beta-hCG intr-un laborator de analize medicale. Multa sanatate!