Anticoncepționalele reglează ciclul menstrual prin modificarea nivelului natural hormonal din corp, ceea ce poate duce și la efecte neplăcute, și te protejează de apariția unei sarcini nedorite.
Prezervativele nu modifică nivelul natural hormonal din corp și te protejează de boli cu transmisie sexuala și apariția unei sarcini nedorite.
Tu alegi în funcție de necesitățile tale.
Din punctul de vedere al garantiei oferite impotriva instalarii unei sarcini nedorite teoretic nu exista termeni de comparatie intre cele 2 metode. Deoarece anticonceptionalele de ultima generatie au continuturi de hormoni din ce in ce mai mici, practic au disparut efectele adverse care erau provocate de pastilele AC de inceput. Cantitatea de hormon estrogen a scazut constant de la 150 mg (micrograme) in 1962 in primele pastile la doar 20-30mg in cele actuale incepand din 2005. Ultima generatie, cea mai usor tolerata si care teoretic nu prezinta nici un fel de urmari "nefaste" organismului, confera doar 15 micrograme etinilestradiol zilnic, fiind cea mai "prietenoasa" formula contraceptiva, aceasta concentratie este mentinuta zilnic prin aplicarea inelului contraceptiv NuovaRing. Valoarea de 15 micrograme etinilestradiol este cea mai mica doza eficienta de estrogen, pentru ca la 10-12 micrograme, atrofia endometrului conduce la sangerari minore, dar cvasipermanente. Drept urmare, inelul contraceptiv este ultima tehnologie eficienta in contraceptia hormonala combinata. Pentru mai multe informatii te invit sa citesti materialul d-nei dr. Ruxandra Dumitrescu de la spitalul clinic Dr.I.Cantacuzino din Bucuresti. http://healthy.kudika.ro/......nale.html.
Nu exista anticonceptionale bune. Eventual exista anticonceptionale care nu iti fac chiar atat de mult rau. Iar pentru asta e nevoie de analize hormonale si un control ginecologic.
Cele mai bune prezervative sunt cele de la Durex.