| TamasEdy1993 a întrebat:

Care sunt simptomele, efectele secundare ale pastilei de a doua a zi si cat dureaza acestea?
Care sunt șansele de sarcina daca pastila de a doua zi a fost luata dupa maxim 4-5 ore dupa accident?

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Efectele secundare ale pastilei de a doua zi afecteaza grav sistemul hormonal si menstruatia, dandu-le peste cap pe urmatoarele 6-12 luni.
O asemenea pastila este indicata 1 singura data in viata, din cauza efectelor sale grave, asupra hormonilor si organelor tale interne, putand duce la: sangerari inexplicabile intre menstre, aparitia nodulilor tiroidieni si mamari, ingrasare sau slabire masiva, chisturi ovariene, fibroame uterine, tumori, sterlititate, cancer mamar samd.
Incercati sa folositi prezervativul, ca unul are nici un efect secundar pentru nici unul din voi.

| corbulalbrosu a răspuns:

Efectele secundare provocate de hormonii sintetici proveniti din pastila contraceptiva, se manifesta de regula in urmatoarele luni, de dupa prima menstruatie. Perioada in care ciclul menstrual cat si menstruatia devin mai mult dau mai putin dereglate variaza in functie de cat de grav este afectata functionarea celor 2 ovare de catre ''hoarda'' de hormonii sintetici proveniti din acea pastila contraceptiva nenorocita. Daca dereglarile hormonale sunt minore in acel caz dereglarea ciclului menstrual poate fi scurta de doar 3-4 luni, insa poate sa se manifeste si 9-12 luni in cazul dereglarilor hormonale severe.
Efectul contraceptiv al pastilei folosite este maxim numai daca pastila contraceptiva Escapelle sau Postinor2 este folosita cu 1-2 zile inainte de ziua/data in care urma sa se produca OVULATIA. Daca este administrata corect si mai ales in primele 24 de ore de dupa "accident", (ruperea prezervativului, sex neglijent) valoarea eficientei pastilei contraceptive este de circa 95%. Eficacitatea pastilei contraceptive depinde de rapiditatea de administrare, in cazul in care contactul sexual se termina in mod "nefericit", in perioada fertila a ciclului menstrual. Cu cat scade intervalul dintre momentul contactului si momentul administrarii pastelei, cu atât sansele de a evita aparitia unei sarcini nedorite sunt mai mari. Eficacitatea pastilei Escapelle, Postinor2 depinde de timpul in ore cate au trecut intre actul sexual si administrare :
- In termenul de 0 - 24 de ore - are o eficacitate de 95%
- Intre 25 - 48 ore - are o eficacitate de 85%
- Intre 49 - 72 ore - are o eficacitate de 58%.
Probabilitatea de a nu fi eliminata sansa de a se produce sarcina, poate sa existe in cazul in care sarcina deja exista/era formata in momentul administrarii pastilei contraceptive.
Atunci cand administrarea pastilei de a 2-a zi nu este posibila in primele 2 zile, se va folosi pastila avortiv-contraceptiva EllaOne (de a 5-a zi) chiar daca reactiile adverse vor fi mai grave/severe fata de cele provocate de pastila de a 2-a zi si se vor manifesta pe o perioada de timp mai mare. Multa sanatate!

| Celcestietot a răspuns:

Îți influențează genele și nu este bine să încerci asemenea monstruozități. Scapă de aceste gânduri necurate citind din Biblie și nu vei mai comite asemenea fapte cu urmări grave.

| Dana1999 a răspuns:

Șansele sunt foarte mici in cazul tau iar efectele adverse se observa după folosirea pastilei de mai multe ori intr o perioadă scurtă de timp.