| raisssa a întrebat:

Cat credeti ca dureaza iubirea? si prin iubire ma refer la acea nevoie indispensabila de el/ea si la faptul ca il/o ai mereu in gand, nu stiu daca am fost prea explicita... whatever, oare sa fie un mit chestia ca dureaza toata viata?

8 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Poate dura zile, luni, ani sau o viata. Totul depinde de ce vrei tu si de ce vrea el. E imposibil sa spui. Iubirea poate sa dureze 3 ani, cum spunea cineva sau o viata. Totul depinde sa stii ce vrei si ca partenerul sa fie ce vrei si tu sa fii ce vrea el. Aici nu tine doar de un partener. Nu tine de tu sau el ci de voi.

| gigiro a răspuns:

Iubirea poate dura un minut sau o viata, totul depinde de persoanele implicate in actul iubirii (doar in capodopere e nemuritoare) Chiar daca dupa un timp(de obicei dupa ce apar copiii ) se mai dilueaza, acest lucru este completat de alte componente, respectul, intelegerea, etc. Daca in aceasta perioada nu intervin factori perturbatori(vicii, boala, flirt, adulter) casatoria poate dura o viata intrega si se poate spune ca si dragostea. Insa trairile si sentimentele pe care le incercati la tinerete se vor regasi mai putin, nu mai au aceeasi intensitate. Dupa mine nu e un mit, pentru ca altfel nu-mi explic de ce atatea cupluri raman impreuna pana la sfarsitul vietii.

in timp se dilueaza

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Tu intrebi de fapt cat timp poti fi indragostit. Pana cunosti mai bine persoana si te obisnuiesti. Teoria aia cu iubirea care dureaza maxim 4 sau 5 ani nu e pe gustul meu. Fiecare simte altfel, si de fiecare data. Sunt sentimente care se sting, altele care nu. Fiecare trage concluzii pe cont propriu, insa nu poti generaliza nimic. Sunt oameni care divorteaza la 60 de ani. Sunt atatia factori subiectivi incat nu poti bate nimic in cuie, si oricum nu iti ajuta cu nimic sa pui etichete. Uneori situatia poate fi foarte confuza incat sa crezi ca iubesti pe cineva si de fapt sa nu fie deloc asa. Creierul omului e ceva peste masura imaginatiei.

| raisssa explică:

Si de ce tocmai 3ani, nu 2 sau 4?

| octavianpas a răspuns:

Iubirea nu dureaza mai mult de 3 ani, dupa aceea intervine obisnuinta si daca exista de la inceput respect totul este OK.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iubirea dureaza 2-3 ani. ceea ce urmeaza este mult mai sigur si mai placut. daca este pusa o temelie buna. daca e construita relatia pe minciuna sau doar pe sex si infiderenta, se duce naibii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In cazul meu, iubirea poate dura o viata, daca stiu pe cine am langa mine!

| narcis_5971 a răspuns:

Stii, depinde daca e mit sau nu persoana peste care dai pentru ca daca aceasta e plictistoare, iubirea in sensul ca ai acea persoana in gand...variaza pentru ca uite tu ca femeie de exemplu nai sta prea mult timp cu un barbat anost si plicticos. tiai gasi pe altcineva cum si eu as face la fel pentru ca o relatie plictisitoare ...se termina inainte de a incepe.parerea mea