Lucrez in ginecologie si vreau sa fac o precizare. Intreruperea de sarcina legala se face prin chiuretaj sau aspiratie pana la 12 saptamani. Avortul terapeutic sau medicamentos se practica pana la 27 de sptamani de sarcina in cazul aparitiei unor complicatii ce pun in pericol viata mamei sau in cazul prezentei malformatiilor fetale grave, incompatibile cu viata. Acesta din urma, se practica strict in sectiile de ginecologie si necesita internare.
Intrerupere de sarcina se face pana la 12 saptamani, dupa aceea copilasul e prea mare sa se mai extraga printr-un simplu chiuretaj.
Abh are dreptate e prea tarziu. Daca esti tu in situatia asta sau altcineva o sfatuiesc sa pastreze copilul si sa se bucure de el pentru ca este cel mai frumos lucru ce i se poate intampla unei femei
Ionuț, inteligența ta debordantă mă face să-mi doresc să te trimit în originile tale întunecate... la fel de întunecate ca și cutia ta craniană care prinde pânză de păianjeni.
Am pus întrebarea din simplă curiozitate, căci pe internet există mai multe variante, printre care și cea cu 22 de săptămâni, care mi s-a părut și mie exagerată.
http://www.romanialibera.ro/......28918.html
Mulțumesc celorlalți pentru răspunsuri.
Din cate stiu eu intreruperea de sarcina se poate face pana in 4 luni. Daca nu.este periculos dupa aceasta perioada.Risti sa ai complicatii foarte grave.Dar chiar si asa. dupa o intrerupere de sarcina exista riscul sa nu mai poti avea copii...
Se face pana la 22 de saptamani, dar sunt cazuri extreme.Este foarte periculos si se face in centre care dispun de o aparatura ceva mai complicata decat ce-a care exista intr.un cabinet particular.Nici un medic cu scaun la cap nu accepta sa faca un chiuretaj mai mare de 3 luni(inclusiv)intr-un cabinet particular de cartier.Nu cred ca este nevoie sa iti explic ca un fat este rupt in bucatele de catre chiureta in cavitatea uterina si dupa aceea este scos afara prin evacuare sau aspiratie.Ptr mine personal o sarcina prezinta un risc pentru viata mea datorita unei afectiuni de care am suferit la 20 de ani.,nu am voie sa iau pastile anticonceptive sau sa imi pun sterilet. Sfatul meu,daca este vorba de tine sau nu, partenerul tau are obligatia de ati proteja viata si a folosi prezervativ, daca nu o face poti plati cu viata ta sau a copilului.
Adrianageanina întreabă:
linarkfts întreabă: