Rutina, obişnuinţa, risipirea misterului...mai taie din pasiune pe parcurs, oricât ai condimenta relaţia. Este oarecum inevitabil.
Dacă amândurora va este bine aşa cum sunteţi acum, eu nu văd unde e problema. Dacă nu, încercaţi să aduceţi în relaţie ceva nou, ceva ce ar pune-o în mişcare, ar agita-o (ca pe un glob cu fulgi de zăpadă).
În puţine cupluri partenerii reuşesc să se simtă la fel de îndrăgostiţi şi atraşi sexual unul de altul ca la început.
Dacă la voi e maturitate şi nu plictiseală, lehamite, e ok. Nu sunteţi nici frigizi, nici impotenţi, nici bolnavi, eventual, psihic şi nici cu un picior în mormânt. Doar v-a mai scăzut libidoul după 2 ani petrecuţi împreună, ceea ce nu e surprinzător şi nu prea vă sincronizaţi (tu ai vrea mai mult, el nu prea). Încearcă să schimbi mereu câte ceva în rutina voastră sexuală, să aibă câte o mică surpriză, care să-l de-a pe spate şi pe care abia să o aştepte...deşi este posibil ca rutina şi liniştea să fie tocmai ceea ce îşi doreşte, pe moment cel puţin. Discutaţi şi vedeţi împreună unde e problema şi dacă există vreuna.
Eu zic ca treaba asta se intampla natural intro relatie. e greu sa se pastreze pasiunea atat de mult.
Nu stiu ce sa zic, la inceput a fost multa pasiune, insa acum mai deloc din partea lui.Suntem de 2 ani impreuna
Eu zic ca asta e cursul oricarei relatii... 2 ani e o perioada maricica pentru o relatie... dispare pasiune, apar alte lucruri. parerea mea doar
Are si el rolul lui in relatia dar vine o varsta in care dorinta dispare...
Determina ca ambi parteneri au imbatranit si nu mai au pofta de sex
Nu poti sa stai cu o persoana 50-60 de ani si sa te mai gandesti ca poti sa faci sex. Aici intervine si aceea "scarba"
Nu e cazul "varstei" si nici pe departe nu e vorba de "scarba"
Atunci cand nu mai ai dorinta de sex, inseamna ca ai probleme cu sanatatea. Sexul intregeste o relatie adevarata intre doua persoane mature, responsabile.
Pai cauzele pot fi multiple:
1. Are o amanta
2. A intervenit monotonia
3. Are probleme la serviciu, munceste prea mult etc.
4. Nu doarme suficient si e obosit
5. Probleme de sanatate.
6. Varsta (nu e insa cazul vostru)
Prin urmare, tu esti singura care poate sti ce e cu prietenul tau.
O psiholoaga americana, Cecilia Samartin, specializata pe cupluri ("casnicie" e un termen disparut) atrage atentia asupra distinctiei dintre "pasiune" si "dragoste", spunind ca dragostea incepe (daca cuplul respectiv intreprinde ceva activ pentru asta) dupa ce dispare (sau se mai raceste) pasiunea.
Ea mai face distinctie, ca mod de viata, intre saritul din pasiune in pasiune (asa cum dai pe git sticlele de bere) si ceeace lumea inca mai incearca sa numeasca "viata de cuplu stabila".
Poate ca ideile expuse de ea nu sint prea "excitante". Dar se poate cauta cartea ei cel putin. E o femeie care a si patit lucruri grele pe pielea ei.
http://www.ceciliasamartin.com
Poate ca omul e o maimuta poligama obligata cu sila sa fie monogama. Sau poate, si mai rau, s-au deranjat genele si femela a iesit monogama iar masculul poligam.
Apropo de doi ani intr-o relatie. Ma frapeaza doua scenarii de conversatie.
Primul.
- De cita vreme sinteti casatoriti? intreaba X pe un cuplu.
De 5 cinci ani, raspund cei doi in cor.
Vai ce nostim, ciiinci ani! dar e enorm de mult, cum ati rezistat impreuna?
Al doilea.
- Sinteti casatoriti? intreaba Y un cuplu care pare fericit.
Nu, stam doar impreuna de 7 ani.
Si... nu v-ati gindit sa va casatoriti? insista X.
Aaa,...dar nu am avut inca timp sa ne cunoastem... stiti... doar 7 ani.
Ma tem ca nu am fost de folos. Poate raspunsul era cam asa. Daca pe perioada cit a functionat relatia, in afara de sex nu a existat nimic altceva comun pe care cei doi sa-l pretuiasca, sa-i lege unul de altul, atunci, prin eliminare si lipsa de concurenta pentru cei doi sexul si numai sexul e important.
Odata cu ruperea relatiei ei nu pierd nimic pentru ca au trait intr-o camera nemobilata.
Eu sunt cu iubitul meu de 2 ani jumătate și încă mai suntem la fel de pasionați poate chiar mai mult decât la început...nu s a stins flacara deloc, dar asta a depins de noi pentru ca am știut cum sa o ținem aprinsă. Depinde de voi cum aveți grijă de relația sexuala dintre voi
RAY întreabă: