| datesraluca a întrebat:

Cat de sigure sunt anti-conceptionalele? Am 20 de ani, e prea devreme sa iau asa ceva? E vreo posibilitate sa nu mai pot avea copii din cauza lor? O sa ma simt rau daca incep sa le iau?

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sunt, alaturi de prezervativ, printre cele mai sigure metode contraceptive, cu o eficienta de peste 99%, daca sunt luate la indicatia medicului si cu maxima corectitudine.
Nu e prea devreme la 20 de ani si nici nu iti vor afecta capacitatea de a concepe copii, daca le iei la indicatia medicului si mergi la fiecare 6 luni la consultatie ginecologica pe toata durata administrarii. E posibil sa ai reactii adverse de la unele anticonceptionale, dar atunci ginecologul iti va schimba preparatul asa incat sa primesti un tratament cu care sa te simti bine.
Ce e foarte important de stiut e ca anticonceptionalele se administreaza numai dupa consult ginecologic, numai la indicatia medicului si numai asa cum recomanda medicul. De asemenea e important ca inainte de a renunta la prezervativ ambii parteneri sa-si faca analizele minime in astfel de situatii (sifilis, hepatita B si C, HIV).

| ღ..*Addelly*ღ.! a răspuns:

Cea mai buna metoda este prezervativul. daca nu anticonceptionale nu fac rau acum depinde de organismul fiecarei persoane.alte persoane se ingrasa altele nu.
Dar cel mai bine este sa te duci la un medic sa iti recomande el! nu sa le iei dupa capul tau!

| teonamaria a răspuns:

Eu nu am luat. mi-e frica.cica in primele 3 luni te ingrasi si te doare capul...totusi daca te gandesti e bine sa mergi la doctor si sa vorbesti deschis cu el ca sa fie bune pentru tine.
ai grija de tine!:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
După un control medical amănunţit se pot administra pilule contraceptive, nu după bunul plac.
Oferă protecţie sub 90% din cazuri.
Să nu uităm că ele sunt monofazice, bifazice şi trifazice în funcţie de nevoile fiecărei femei în parte.
Mergi la un centru de plannig familial pentru mai multe detalii.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca sunt luate in fiecare zi la aceeasi ora efectul este de 100%. Nu e prea devreme la 20 de ani, presupun ca ai activitate sexuala regulata. Posibilitatea sa nu mai poti avea copii dupa folosirea lor este nula, insa stiu ca nu poti lua mai mult de 7 ani la rand pilule fara sa faci macar un an pauza. In general nu ar trebui sa te simti rau. Dar mai bine consulta un ginecolog. Dupa niste analize de sange si un control se va decide ce este mai bine pentru tine.Eu iau anticonceptionale de un an jumatate si ma simt foarte bine, ba chiar mi-a reglat menstruatia.