| LuckyFf a întrebat:

Cât de sigure sunt anticonceptionalele Midiana?
Ceva păreri despre acestea? Am nevoie. Multumesc.

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Toate anticonceptionalele au efecte negative grave, in timp.
De la modificari hormonale in corp, pala la chisturi ovariene, fibroame uterine, noduli mamari, cancere.
Nu recomand sub nici o forma anticonceptionalele, fiind ca o doza zilnica "de moarte" luata cu nepasare.
Folositi prezervativul pentru sex, ca nu are nici un efect negativ pentru nici unul din voi, in plus, nu musca, nu doare, nu manaca si nu costa mai mult decta o acadea.

| corbulalbrosu a răspuns:

Este foarte important de stiut/cunoscut faptul ca intotdeauna indiferent de scopul in care urmeaza sa fie folosite, terapeutic ori contraceptiv, este indicat ca PASTILA ANTICONCEPTIONALA (AC) sa fie folosite numai dupa ce a fost efectuata o consultatie ginecologica amanuntita si numai la recomandarea medicului. De asemenea, trebuie sa fie stiut/cunoscut si faptul ca NU exista pastile AC nici MAI BUNE, nici MAI SLABE, din simplul motiv ca pastila AC prescrisa trebuie sa fie cea CORESPUNZATOARE si POTRIVITA pe organismul fiecarei femei in parte. Pastila AC este printre cele mai sigure si eficiente metode contraceptive care poate fi folosita de femei, fiindca atunci cand este potrivita ofera garantia ca eficienta ei va fi de peste 99% si este eliminat riscul accidentelor care apar deseori in cazul folosirii prezervativului. Statisticile existente pe plan mondial, indica faptul ca garantia eficientei oferite de prezervativ, este de numai 84% si din acest motiv este considerata ca fiind cea mai putin eficienta metoda contraceptiva dintre cele existente si folosite la ora actuala. INSA ATENTIE, pastila AC poate fi folosita numai dupa ce s-a efectuat o consultatie ginecologica prealabila, care consta intr-o anamneza cat mai detaliata, in palparea profesionala a sanilor, testarea vitezei de coagulare a sangelui si efectuarea de catre medic a 2-3 analize hormonale, strict necesare. In functie de rezultate, medicul ginecolog reuseste sa schiteze PROFILUL HORMONAL corect si propriu femeii respective. Cu ajutorul profilului hormonal obtinut, medicul poate sa aleaga atat tipul cat si marca pastilei AC potrivite, al carui continut in hormoni se pliaza cel mai bine, perfect pe activitatea hormonala proprie. Doar asa se poate alege pastila AC potrivita din cele peste 20-30 de sortimente existente in farmacii. Medicul ginecolog are datoria sa explice si indice momentul in care va fi folosita pastila, precum si modul corect de administrare. Prin respectare instructiunilor precizate de producator in prospectul insotitor cat si cele indicate de medicul ginecolog, produsul AC selectat, va fi acceptat de organism fara probleme si va oferi protectia contraceptiva MAXIMA de peste 99, 4%. Multa sanatate!

| corbulalbrosu a răspuns:

Mesaj transmis d-nei @Annastassia, in primul rand cu scopul sa mai invete si de asemenea sa se si informeze corect pentru ca pe viitor sa nu mai transmita aberatiile ei obisnuite. rolling on the floor
Anticoncepționalele : tipuri, efecte adverse, avantaje, contraindicații
https://doc.ro/......i-complete
Autorul articolului : Dr. Raluca Hera, Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC
Descriere:
Dr. Raluca Hera este Medic Primar Obstetrica Ginecologie (2002 | UMF Carol Davila Bucuresti) și Doctor în Științe Medicale (2000 | TU Munchen, Germania).
A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Carola Davila din București în 1992 și a început activitatea medicală în cadrul Clinicii Obstetrica Ginecologie a Spitalului Clinic Dr I Cantacuzino Bucuresti.
1.) Ce sunt anticoncepționalele?
,, Anticoncepționalele sau pilulele contraceptive sunt un tip de medicament cu hormoni, pe care le iei în fiecare zi pentru a preveni o sarcină. Există multe branduri diferite de pastile AC. Pilulele anticoncepționale sunt sigure, nu foarte scumpe și eficiente dacă le iei întotdeauna la timp. Pe lângă faptul că previn o sarcină nedorită, anticoncepționalele au multe alte beneficii pentru sănătate.''
2.) Anticonceptionalele orale contin o combinatie de estrogen si progesteron, sau numai/doar progesteron. Anticonceptionalele combinate contin cantitati variate de estrogen (etinilestradiol sau mestranol) si un anume tip de progesteron.
Ce este etinilestradiolul (mestranolul)?
Etinil estradiolul (mestranolul) este un hormon semi-sintetic care acționează exact la fel ca si estrogenul natural existent in organismul femeii.