Hey, neata. In studentie (anii trecuti) am facut o gramada de proiecte de voluntariat in licee si scoli. Noi ca si studenti la medicina, am demarat actiuni de informare a tinerilor cu privire la fumat, droguri si educatie sexuala. De fiecare data cand ne adresam unei clase pentru prima data, faceam un chestionar intre elevi si cu uimire am tras concluzia ca 80% din elevele de clasa a X-a isi incepusera viata sexuala. Baietii ajunsesera pe undeva la 50%. Chestionarele erau anonime pentru a avea relevanta. Dupa parerea mea, societatea in care traim promoveaza sexul si ne tampeste copii. Raspunsul este da, tinerii isi incep viata sexuala mult mai repede, motiv pentru care ajung sa aiba copii la varsta adolescentei, sa fie purtatori de diverse boli cu transmitere sexuala, sa abandoneze scoala. Trist.
Neata si tie. ideea este ca doar in Romania s-a ajuns atat de nasol? sau este tot globul plin de hormoni incinsi? nu vreau sa par de 40 de ani dar cand eu eram la scoala sau chiar si clasele x-intr-adevar fiind liceu se discuta dar imi era rusine sa vorbesc despre sex, ba chiar mai mult sa pun intrebari pe forum cum "de ce ejalucarea prietenului meu e nu stiu cand nu stiu cum si ce culoare e." nu pot crede ori este batjocora ori tipele au luat-o razna, am raspuns la o intrebare pe care o fetita a pus-o la 14 ani. "sa ma culc cu el? " asa usor sunt influentate la ora actuala? am sora de 22 de ani si este cel mai frumos lucru din viata mea dar nu am vazut niciodata sa fi venit cu un baiat acasa la parintii mei. ba mai mult relatiile ei nu dureaza mai mult de 2-3 luni asta doar pentru a nusi da viata peste cap cat timp are de continuat studiile. dar la fetele de 14 ani. omg.
E vorba de hormoni, vrăjitorule, e oarecum normal.Bine,faptul că apare dorința la o vârstă mai fragedă se datorează și mediului(exemplelor)...adică tu, copil fiind, dacă vezi că toți pretenii tăi de 13 ani vorbesc cu „pfuai,ce bună e aia, ce-aș ****-o", ce crezi că-ți rămâne-n cap?
De la 17 ani in sus eu zic ca e normal
Depinde de educatia fiecareia in parte dar avand in vedere ce apare prin presa si televizor... mai stim noi ce inseamna cuvantul jena?
Eu am 17 ani impliniti de curand.In clasa a6a au venit niste asistente la noi sa ne explice despre sex/dragoste.etc.Am fost oblicate atunci sa ramanem dupa ore.Ni s-au prezentat fel si fel de porcarii.Cand au venit asistentele era semestrul 2, si restul anului faceam "aducatie sexuala" de 2 ori pe saptamana, tot cu asistentele alea.Cica ar fi metode de prevenire.Dar li sa intiparit la toate in minte.sex.si chestii de genul.Am inteles ca si acum vin la fetitele de clasa a6a sa le explice cum sta cu dragostea si sexul.
Stiu ce simti. Eu am vazut pe acest site intrebarea unei fete de 12 ani care isi dorea sa-si inceapa viata sexuala, pentru a-si tine " prietenul" langa ea. Cred ca eu la 12 ani roseam cand ma uitam in cartea de anatomie . Cred ca oriunde e incultura vom gasi astfel de tineri. Nu e ceva specific tarii noastre. Din pacate, scoala nu ne invata multe lucruri, parintii sunt prea ocupati sa mai aibe timp pentru copii lor, motiv pentru care temele se rezolva pe TPU si marile dileme ale adolescentei sunt discutate aici, nu in sanul familiei. Plus de asta, internetul, televizorul toate promoveaza sexul ca pe ceva care iti aduce faima si reusite, dar nu responsabilitati. Nu cred ca a aparut o schimbare in statusul hormonal al tinerilor, cred ca schimbarea e legata de educatie si nivelul de cultura a societatii. Hormoni am avut si noi, si eu m-am indragostit in clasele primare, dar nu indrazneam sa ma gandesc la sex.
Intr-adevar, adolescentii (in special fetele) isi incep viata sexuala inca de la varste mici, varste la care sexul ar trebui privit ca un subiect totusi discret.Si, intr-adevar, fenomenul acesta a inceput sa ia ampoare, ceea ce este ingrijorator.
Acet fenomen se intampla peste tot acum, la noi este mai avansat si ni se pare ciudat deoarece nu mai au aceea rusine nu le mai este imnpus respectu si frica. Nu am o varsta foarte mare dar nici mie nu mi se pare normal ca niste fete /baieti cu varste cuprinse intre 12/16 ani sa vorbeasca despre sex relatii totusi cred ca parinti sunt singuri vinovati
Libertatea a fost inteleasa gresit de catre uni parintii. Ei considera ca atunci cand nu le impune anumite lucruri fiilor sau fiicelor este bine ca invata din propia experienta pana la varsta de 22 de ani am vazut fete care abandoneaza scoala din cauza drogurilor sau din cauza vreunui baiat sau pentru ca au ramas gravide si nu mai vin la scoala toate astea nu s-ar intampla daca parinti ar fi stat putin mai mult timp cu ele