anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cautand un atricol pentru rezolvarea unei probleme de cuplu am realizat ca sufar de dependenta emotionala mai exact sunt dependenta emotional de iubitul meu! Intru in categoria "parintii nu m-au iubit si m-au parasit". de atunci am o problema cu toata lumea ii indepartez iar acum mi-a mai ramas doar el; de ceva timp il agasez cu intrebari, stari de plans violente, acuzatii nefondate etc! ma fandesc tot mai des la suicid; am mai incercat asta.Ma cred cea mai desteapta si doar eu am dreptate mereu, stiu ca ma iubeste enorm dar il indepartez; ma neglijez complet de la o vreme din toate punctele de vedere mintea mea este doar la el zi noapte mereu, ce face unde cum de ce! E prima oara cand recunosc ca am o problema! ma consider o manipulatoare, ma agat de el, de problemele mele, nu mai gandesc logic! am nevoie de ajutor recunosc si cred ca e primul pas spre vindecarea mea! Va rog ajutati-ma cu un sfat! multumesc

Răspuns Câştigător
| InvisibleGirl a răspuns:

Buna Aicha happy
Inainte sa te ajut cu un sfat vreau sa mentionez faptul ca am "dat de tine " in urma raspunsurilor tale de pe acest site happy si in general eram de aceeasi parere doar ca dezvoltata diferit.
Acum am gasit intrebarea ta si sper sa iti pot fi de folos.
Sincer sunt pusa cam in aceeasi situatie ca tine, dar "dependenta emotional" de prietenul meu e prea mult spus.Tin la el foarte mult si ma gandesc mereu la el, dar sa fi dependent de o persoana nu e tocmai ok.NIMENI dar NIMENI nu trebuie sa fie pe primul loc in viata, inaintea ta.Stiu poate suna putin egoist,dar ca sa ai de castigat in viata trebuie sa te pui pe tine mereu pe primul loc,si sa faci lucruri care sunt bune pentru TINE, indiferent de parintii pe care ii ai sau nu, de persoanele care sunt in jurul tau de iubit s.a
Sa te sinucizi nu e o solutie! Este solutia lasilor! happy Si ai ajuns sa te gandesti la asta pentru ca l-ai pus pe prietenul tau inaintea ta! Te sfatuiesc sa incepi sa faci anumite lucruri pentru tine.Sa ai mai multa incredere in tine.Sa faci unele chestii separat de iubitul tau,sa realizezi ca multa lume o duce mult mai rau decat tine dar ei incearca sa treaca peste.Daca parintii tai nu te-au iubit si te-au parasit,dovedeste-le ca au facut cea mai mare greseala a vietii lor. Daca ei nu te-au iubit,sa stii ca sunt persoane in jurul tau care te iubesc si poate tu nu realizezi asta,le indepartezi si te simti bine cand faci asta,dar te simti bine pe moment, apoi suferi. Incerci sa pari o fata "manipulatoare" "egoista" "rece", dar tu dovedesti opusul.Mi se pare ca esti o fata care poate sa treaca peste astfel de obstacole dar ai nevoie de ajutor.Ti-as recomanda sa consulti un psiholog.Eu sincer un an de zile am fost la psiholog si m-a ajutat sa trec peste multe chestii.M-a facut sa gandesc mult mai matur.Am aproape 19 ani si am trecut si eu prin multe.Consultand un psiholog m-a facut sa am puterea sa trec mai departe, si sa realizez cat de imatur gandeam inainte.Partea cu biserica, din punctul meu de vedere, aaaaa mai bine ma abtin ca dupa aceea dau in alte subiecte happy.
Sper ca am putut sa te ajut cat de cat.
Take care yourself

| Amalia100 a răspuns (pentru InvisibleGirl):

Iti multumesc mult! Crede-ma ca raspunsul tau inseamna foarte mult pentru mine. faptul ca cineva a stat cateva minute sa imi analizeze starea ma face sa zambesc si sa realizez ca incet incet imi pot schimba perceptiile asupra vietii! Inainte chiar mapuneam pe primul loc si imi era f bine in ultimul timp insa am cam uitat de mine ce-i drept.Am sa incep din nou sa ma gandesc la mine! Iti iau sfatul in considerare si iti multumesc din suflet!

| InvisibleGirl a răspuns (pentru Amalia100):

Ma bucur ca am putut fi de ajutor happy am stat si am incercat sa raspund intrebarii tale pentru ca mi-as fi dorit sa fie "acolo" cineva si pentru mine cand aveam nevoie big grin

6 răspunsuri:
| micutsa19 a răspuns:

Incearca sa consulti un psiholog...nu e nimic rau in asta vei primi sfaturile necesare si te vei putea descarca unei persoane care stii sigur ca iti va tine secretele confidentiale,,, trebuie sa te descarci de toate gandurile astea caci daca tii in tine la un momentdat vei rabufni si nu se stie ce fapte necugetate vei mai face,,, crede-ma nu e nimic anormal in a vb cu un psiholog si eu am fost si erau unii care radeau de mine dar ei nu inteleg termenul de psiholog si mersul la biserica te mai poate ajuta
baftahappy

| Amalia100 a răspuns (pentru micutsa19):

Iti multumesc happy imi doresc sa merg la psiholog dar nu ma aflu in tara.De aceea am incercat sa tot cer sfaturi si pareri sa vad cum reactioneaza la problema mea si alte persone si poate asa cumva, imi inbunatatesc starea cat de cat happy am incercatt sa vad parerea unor oameniice nu ma cunosc sa vad reactiile lor...iti multumesc

| Laura46 a răspuns:

Eu nu inteleg cum o fata care e constienta de greselile care le face, si pe care le recunoaste nu s epoate opri.eu cred ca terbuie sa te duci la biserica, nu stiu daca tu crezi in Dzeu dar ceva necurat e cu tine. uite asa o sa il indepartezi de tine si cale de intoarcere nu va mai fi.Nimanui nu ii face placere sa stea lanaga un om cu apukaturi din astea

| lorenamaghet a răspuns:

Vorbeste cu el despre asta, explica-i ce simti, si poate ca el iti va da un sfat!